ZORAN JAKŠIĆ ŠAMPION SRBIJE

1455

zoran jaki ampion srbije u trapuStrelac Zoran Jakšić, junior SK “Jedinstvo trap” Stara Pazova, osvojio je titulu seniorskog šampiona Srbije u gađjanju letećih meta (glinenih golubova) – disciplina trap na strelištu “BG sportskog centra Kovilovo” u Beogradu sa pogođenih 136 golubova (117 u osnovnom delu i 19 u finalu) koje je održano 01. i 02. septembra 2012. godine. Za srebro su raspucavali juniorski reprezentativac, Nemanja Smiljanić (SK “Grof” Kalište) sa 133 goluba(115 +18) i iskusni Rade Pavlović (SK “Rikošet” Beograd) takođe sa 133 goluba (115+18). Smiljanić je bio sigurniji, i trećim metkom je pogodio metu a, Pavlović je promašio i srebro je pripalo mlađem.

Na četvrto mesto se plasirao Branko Drljača ( SK “Plandište” Plandište) sa 131 metom (114+17), peti je bio Branko Leontijević (SK “Grof” Kalište kod Požarevca) sa 131 metom (114+17) i šesti u finalu bio je prošlogodišnji šampion Pera Nedić (SK “Jedinstvo trap” Stara Pazova), takođe sa 131 golubom (115+16).

U ekipnoj konkurenciji prvo mesto  pripalo je SK “Jedinstvo trap” Stara Pazova (u sastavu Jakšić, Nedić, Rožek) sa 343 goluba, drugi je bio prošlogodišnji šampion SK “Grof” iz Kališta (Smiljanić, Leontijević, Ilić) sa 339, treći SK “Palež” Obrenovac (Lukić, Milovanović, Milosavljević) sa 310 golubova.

Trofeje je uručio predsednik Streljačkog saveza za leteće mete Srbije Milan Šotra.

Prvenstvom Srbije je završen ciklus zvaničnih nacionalnih takmičenja – četiri kola kupa, finale Kupa Srbije, Otvoreno prvenstvo Vojvodine i Prvenstvo Srbije. Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta, pomogli su Streljačkom savezu za leteće mete Srbije obezbeđivanjem neophodnih sredstava za njihovo održavanje, kao i za druge reprezentativne akcije kroz redovni program finansiranja za 2012. godinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here