TROFEJ BARAJEVA

1472

 

 

Povodom Dana opštine Barajevo, Velika Gospojina

 

Po sedmi put za redom, tačnije od svog osnivanja, Streljački klub ,,Barajevo“ organizovao je manifestaciju „Trofej Barajeva“ povodom Dana opštine Barajevo. Ove godine manifestacija je održana 26. avgusta u Lovačkom domu i na strelištu „Lovačka šuma“ u Barajevu. u Okviru manifestacije održan je tradicionalni turnir u gađanju glinenih golubova na kojem je učestvovalo 32 strelca i osam ekipa iz više opština širom Srbije, sa kojima Klub ima saradnju, kao što su Aranđelovac, Šabac, Vladimirci, Stara Pazova, Obrenovac, Mladenovac, Lazarevac, Voždovac, Čukarica, Zemun…

Takmičenje se odvijalo u ekipnoj konkurenciji, pojedinačnoj za seniore i juniore i FER PLEJ gađanju.

ekipa stare pazove

Rezultati EKIPNO:

1 SK „Jedinstvo trap“ Stara Pazova (u sastavu Pera Nedić, Igor Rajnpreht i Rade Ćosić) sa pogođenih 66/75 golubova,

  1. SK „Barajevo“ Barajevo ( u sastavu, Slobodan Nikolić, Dragomir Ivanković i Željko Mitrović) sa pogođenih 60/75 golubova + 12 u raspucavanju i
  2. LU„Fazan“ Vladimirci (Darko Arsić, Milan Radović i Mile Lukić) sa pogođenih 60/75 golubova + 8 u raspucavanju.

Rezultati POJEDINAČNO SENIORI:pojedinani pobednici u barajevu

  1. Slobodan Nikolić iz Barajeva sa pogođenih          22+21=43 goluba
  2. Rade Milosavljević iz Obrenovca sa pogođenih    23+19=42 goluba i
  3. Igor Rajnpreht iz Stare Pazove sa pogođenih        22+17=39 golubova.

juniori pobednici u barajevu

Rezultati POJEDINAČNO JUNIORI:

  1. Igor Rajnpreht iz Stare Pazove sa pogođenih 22 goluba,
  2. Dušan Nikolić iz Barajeva sa pogođenih 20 golubova + 1 u raspucavanju i
  3. Rade Ćosić iz Stare Pazove sa pogođenih 20 golubova + 0 u raspucavanju.

U FER PLEJ nadmetanju pobedio je Željko Mitrović iz Barajeva

Pored takmičara na manifestaciji su bili prijatelji i gosti Streljačkog kluba „Barajevo“ . Predstavnici Kluba i Lovačkog udruženja „Mića Popović“ pokazali su svim gostima šta je sve urađeno u zadnje vreme radi unapređenja lovstva i streljaštva na području Gradske opštine Barajevo. Zajednički zaključak je da se, po kvalitetu onoga što je urađeno, izdvaja Barajevo kao najnaprednije na tom polju.

Po završetku takmičenja za sve učesnike je organizovan zajednički lovački ručak a zatim su najuspešnijim strelcima uručene osvojene medalje, pehari i diplome. Proteklih godinu dana prelazni pehar je krasio vitrine ekipe iz Barajeva a sada je predat strelcima iz Stare Pazove. Predsednik SK „Barajevo“ Radman Kujović je pozdravio takmičare i goste istakavši da i njima pripada veliki deo zasluge što je streljaštvo na leteće mete razvijeno u Barajevu. Na ovoj manifestaciji je bila i prilika da se oda priznanje zaslužnim pojedincima i organizacijama za razvoj Streljačkog kluba kojima su uručene prigodne zahvalnice.

Zahvalnice su uručene: Gradskoj opštini Barajevo, gospođi Branki Savić predsedniku GO Barajevo, JKP „10. Oktobar“ Barajevo, VSJ Barajevo, EDB pogon Barajevo, Sportskom savezu Barajevo i Lovačkom udruženju „Mića Popović“ Barajevo.

 

Duško Ilić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here