STVARAN GENERACIJAMA ZA GENERACIJE CL PRATITELJ HABICHT Posebno izdanje CL Companion Habicht SWAROVSKI OPTIK slavi 75 godina

335

Jastreb (na nemačkom Habicht) već je više od sedam decenija bitan deo identiteta SWAROVSKI OPTIKA. Ovo je dobar razlog da tirolska porodična firma, u svojoj 75. godini postojanja, proslavi ovu trajnu vezu posebnim izdanjem CL Companion Habicht. Jubilarni dvogled proizveden je u strogo ograničenoj seriji od 1000 komada. Dvogled CL Companion Habicht dostupan je od 5. marta 2024. u odabranim trgovcima u SWAROVSKI OPTIK Shopu u Wattensu.

SWAROVSKI OPTIK i jastreb su suštinski povezani – u nekoliko aspekata: Za osnivača firme Wilhelma Swarovskog, oštar vid ptice grabljivice bio je inspiracija za dvogled dizajniran da ljudima pruži „oštar pogled“ na lepotu prirode. To se takođe odražava u nazivu prve serije dvogleda SWAROVSKI OPTIK, Habicht (jastreb), koji je lansiran 1949. i još se danas proizvodi u tvornici u Absamu. jastreb je dio logotipa SWAROVSKI OPTIK od 1982. godine i simbolizuje visoku optički kvalitet proizvoda firme. Stefan Schwarz, direktor firme SWAROVSKI OPTIK, ponosno objašnjava: „Dvogledi CL Companion Habicht prekrasna su počast našoj istoriji. Od osnivanja naše kompanije, cilj nam je bio podsaknuti ljude da vole, poštuju i čuvaju prirodu s našim vrhunskim proizvodima. S posebnim izdanjem sada stvaramo most od našeg trenutnog portfelja do naših korena.”

CL Companion Habicht – slavljenički dvogled
Posebno izdanje savršeno sažima sadašnjost i prošlost firme u posebnom dvogledu. SWAROVSKI OPTIK se u tehničkom smislu opredelio za proveren kvalitet jednog od najuspešnijih i najpopularnijih modela dvogleda CL Companion. Za dizajn, firma je odabrala kožni premaz koji odražava izgled i utisak prve serije dvogleda Habicht. Potvrda s rukom ispisanim brojem čini svaki predmet u posebnom izdanju jednokratnim.

Održiva proizvodnja
Održivost je bila još jedno važno razmatranje za posebno izdanje. Nappa koža koja se koristi za CL Companion Habicht proizvedena je na održiv način u Europi i štavljena biljnim postupkom. Visokokvalitetna torba izrađena je od loden platna (ovčje vune) iz Nemačke kao i od nappa kože i podstavljena je pamukom. Proizvodi se u Tirolu.

Savršen suputnik – CL Companion
Uravnoteženi optički koncept CL Companion nudi ugodno iskustvo gledanja sa slikama visokog kontrasta koje su oštre poput žileta i verne bojama. Dvogled je lagan i robustan zahvaljujući svom tankom, kompaktnom dizajnu i kućištu od čvrstog magnezija. Intuitivno rukovanje, pametna ergonomija i visokokvalitetna izrada također čine CL Companion savršenim suputnikom za širok raspon aktivnosti na otvorenom.

CL porodica: provereni suputnici SWAROVSKI OPTIKA
Porodica CL lansirana je 2011. s modelom CL Companion. Od tada, SWAROVSKI OPTIK nudi ljubiteljima prirode i outdoor entuzijastima niz dvogleda koji pružaju beskompromisnu kombinaciju izvanrednog optičkog kvaliteta i kompaktne veličine. CL dvogledi danas su među najpopularnijim proizvodima SWAROVSKI OPTIK-a.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here