SWAROVSKI OPTIK lansira prvi pametni dvogled na svetu

4951
AX Visio je prvi dvogled na svetu podržan veštačkom inteligencijom

Povodom obeležavanja 75. godišnjice firme, SWAROVSKI OPTIK, vodeći svetski proizvođač sportske optike, započinje 2024. godinu s tehnološkom senzacijom. AX Visio je prvi dvogled na svetu podržan veštačkom inteligencijom i savršena je simbioza analogne dalekometne optike visokih performansi i digitalne inteligencije. Jednim pritiskom dugmeta pomažu u identifikaciji ptica i drugih stvorenja, omogućava deljenje otkrića i nude širok raspon praktičnih dodatnih funkcija. Za dizajn je zaslužan svetski poznati industrijski dizajner Marc Newson. Ovim dvogledom SWAROVSKI OPTIK uvodi budućnost posmatranja prirode. Službeno predstavljanje AXE Visio održaće se 8. januara 2024. na CES-u u Las Vegasu, najvećem svetskom događaju za digitalne tehnologije. Od 1. februara 2024. AX Visio biće dostupan kod odabranih trgovaca i online na swarovskioptik.com .

„U sedam desetljeća našeg postojanja razvili smo duboko razumevanje zahteva naših potrošača u ciljnim grupama za lov, posmatranje ptica i outdoor. Iskorištavamo naše znanje i iskustvo i vrhunske proizvodne tehnologije kako bismo ponudili optimalna tehnološka rešenja za svako područje primene. Integracija digitalnih komponenti i funkcija u naše proizvode donosi značajnu dodanu vrednost“, objasnio je na predstavljanju proizvoda Stefan Schwarz, direktor SWAROVSKI OPTIK.

bserve – Identify – Discover

AX Visio 10×32 dodaje nove dimenzije prirodnim iskustvima s brojnim funkcijama: inteligentna tehnologija u kombinaciji s visokopreciznom analognom optikom u SWAROVISION kvaliteti pomaže u identifikaciji više od 9000 ptica i drugih divljih životinja u stvarnom vremenu. Integrisana kamera snima fotografije i videozapise. Njima se zatim može odmah upravljati i deliti s povezanim pametnim telefonom pomoću pridružene aplikacije SWAROVSKI OPTIK Outdoor. Funkcija „Deli otkrića“ je još jedan uzbudljiv razvoj koji korisnicima omogućuje da vode drugu osobu do posmatranog objekta pomoću oznaka strelica na zaslonu. „Dodatna vrijednost AX Visio za korisnike sastoji se od stvarnog iskustva gledanja koje je poboljšano digitalnim unosom“, naglasio je Andreas Gerk, glavni tehnološki i operativni direktor u SWAROVSKI OPTIK-u.

Pametno i održivo

U razvoj i konstrukciju AXE Visio uloženo je oko pet godina. Rezultat je dvogled koji se sastoji od približno 390 hardverskih delova. Inteligentna jezgra AXE Visio je njegov integrirani operativni sistem i sistem za prepoznavanje objekata. Jedinica za neuronsku obradu (NPU) osigurava izuzetno brzu obradu relevantnih informacija za prepoznavanje objekata. Aplikacija SWAROVSKI OPTIK Outdoor omogućuje korisnicima upravljanje i deljenje slika. Sve postavke uređaja i buduća ažuriranja takođe se provode u aplikaciji. Koncept AX Visio osigurava životni ciklus uređaja tokom mnogo godina. „Analogne komponente uređaja, poput optike i kućišta, u skladu su s našim održivim standardima kvalitete SWAROVSKI OPTIK. Performanse digitalnih odlika redovno se ažuriraju i poboljšavaju putem redovnih ažuriranja sistema i funkcija.


Proizvođač SWAROVSKI OPTIK

AX Visio proizvodi se s vrlo visokim stepenom vertikalne integracije u glavnoj lokaciji SWAROVSKI OPTIKA u Absamu, Austrija. Za izvršnog direktora Stefana Schwarza ovo je važan USP: „Možemo se osloniti na 75 godina iskustva i stručnosti u razvoju i proizvodnji sportske optike visoke preciznosti. Kombinujemo to znanje i iskustvo i našu stručnost u području elektronike s digitalnim inteligencije na našem proizvodnom mestu u srcu Evrope kako bismo stvorili novi, pionirski proizvod. AX Visio nije samo vodeći projekt s kojim demonstriramo tehnološko vodstvo SWAROVSKI OPTIKA na tržištu sportske optike, već označava i početak nova tehnološka era za nas.

Dizajnirao Marc Newson

Prepoznatljiv dizajn dvogleda AX Visio kreirao je Marc Newson, svetski poznati industrijski dizajner, u suradnji sa SWAROVSKI OPTIK-om. Njegovi ključni prioriteti uključivali su osiguravanje modernog izgleda i intuitivnog rukovanja pametnim dvogledom, u kombinaciji s ergonomskim dizajnom koji je ugodan za držanje. Nakon CL Curio, AX Visio je sada drugi dvogled SWAROVSKI OPTIK koji svoj savršeni oblik duguje dizajneru rođenom u Australiji.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here