ODRŽANO FINALE LSS

1288

U nedelju 23. septembra na  četiri olimpijska trap strelišta „BG sportskog centra Kovilovo“ održano je ovogodišnje finale liga Lovačkog sa
veza Srbije. Iz 9 regionalnih liga nastupilo je ukupno 136 strelaca od kojih je bilo 11 veterana i 11 juniora. Od ukupno 26 četvoročlanih ekipa najbolje rezultate (uz to i izjednačene) su postigli lovci iz LU „Gložanj“ iz Gložnja i „Elemir“ iz Elemira sa po 65 golubova kao i „Ledinci“ iz Ledinaca i „Brzava“ iz Plandišta sa po 64 goluba. Konačan plasman je rešen tek prilikom raspucavanja:

-  smanj

 1. mesto ekipa LU „Gložanj“ (u sastavu: Fabri Miško, Bohuš Jan i Bohuš Mihalj)………………………………………………………………65+11 golubova,
 1. mesto ekipa LU „Elemir“ (u sastavu: Milošev paja, Kovačević Marko i Padrov Slaviša)………………………………………………..65+10 golubova i
 2. mesto ekipa LU „Ledinci“ (u sastavu: Stanković Milorad, Kovačević Duško i Pantelić Bogdan) …………………………………………….64+14 golubova. Raspucavali sa ekipom LU „Brzava“ Plandište koja je imala 64+13 pogođenih golubova.

-    smanjJuniori (ili podmlatkari) su i ove godine bili veoma uspešni sa visokim rezultatima. Prvo mesto sa pogođena 23 goluba osvojio jeMarko Drljača iz Plandišta. Drugoplasirani je Nikola Vojnović iz Sremske lige sa pogođena 21+1 goluba koji je u raspucavanju pobedio sada trećeplasiranog Nikolu Jovanovića sa 21+0 golubom.

veterani smanjNajbolji među „old tajmerima“ je ponovo bio Blagoje Mirkov iz Opova sa 20 golubova, drugi Damjan Josip iz Subotice sa 17 golubova dok je treću poziciju zauzeo nakon raspucavanja Aleksa Jovanović iz Novog Sada sa 16+1 golubova pobedivši Radivojević Radovana.

Kao kruna ovog, među lovcima najprestižnijeg, takmičenja bio je „plej of“ u kategoriji seniora a redosled je bio sledeći:

 1. Branko Drljača iz Plandišta ……………………………….23+20=43+1,
 2. Nenad Stefanović iz Pećinaca……………………………..23+20=43+0,
 3. Miško Fabri iz Gložnja……………………………………….24+18=42,
 4. Paja Milošev iz Elemira…………………………………………23+18= 41,
 5. Slobodan Nikolić iz Barajeva………………………………….22+18= 40,
 6. Milan Radović iz Vladimiraca………………………………..22+11= 33.

Za ulazak u finale konkurisalo je 10 strelaca sa po 22 pogođena goluba. Nikolić Slobodan i Radović Milan su raspucavanjem eliminisali konkurente: Nebojšu Eremića, Dragomira Ivankovića, Zorana Lukića, Dragana Savića (svi iz beogradske lige), Miodraga Pančića, Čongora Komaromi, Nenada Stevanovića i Jana Cicka.-    smanj

Najuspešnijim ekipama i pojedincima priznanja (pehare, medalje, plakete i diplome) je u ime LSS uručio predsednik Komisije za lovno streljaštvo LSS Duško Ilić koji je takmičarima čestitao na postignutim rezultatima. U svom obraćanju naglasio je da učesnici u ovom finalu imaju obavezu da svojim primerom pospeše rad liga u kojima je neophodno da učestvuje što više lovaca a naročito iz redova najmlađih i novoučlanjenih lovaca. Naravno iskoristio je priliku da bude zapaženo i učešće žene-lovca (ili lovkinje) Svetlane Nikolić (kao jedine žene na ovom takmičenju) i najstarijeg učesnika Puja Koste (star 75 godina), oboje iz Kovačice, kojima je uručio prigodne plakete za doprinos lovnom streljaštvu.

Duško Ilić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here