Srpski damski lovački klub „ARTEMIDA“: Održan treći po redu „ARTEMIDA KUP“

1993

U srcu Fruške gore realizovan je treći po redu „ARTEMIDA KUP“ koji organizuje Srpski damski lovački klub „ARTEMIDA iz Zemuna.
Našem pozivu odazvalo se 4o lovkinja iz Srbije, Hrvatske, Mađarske i Republike Srpske.
U takmičarskom delu , lovkinje su se nadmetale u tri discipline: Glineni golub -Trap, Vazdušna puška sa optikom na 30m, i Luk i strela. Ukupni pobednik je Jasmina Silaški iz Bečeja.
U edukativnom delu održana su predavanja na temu : 1 Afrička kuga divljih svinja i 2. Opšta bezbednost u lovu i bezbedno rukovanje lovačkim oružjem.Prvu temu je obradio dr.vet.med. Slobodan Maksimović iz Veterinarskog Instituta „Šabac“ a drugu Duško Ilić generalni sekretar NAOS-a koji je ujedno i rukovodio prepodnevnim takmičenjem
Kako bi koleginicama iz inostranstva približili i promovisali kulturu i ono što je karakteristika ovog kraja, Vojvodine i Srbije upriličena je pozorišna predstava „Od Raja do Beznjenice“ mr Zorana Subotičkog , koja govori o ljubavi Lenke Dunđerski i Laze Kostića ali i o vrednostima i pogledima koji su bili karakteristični za Vojvodinu i Srbiju tog vremena kao i o odnosu jedne velike i imućne Srpske porodice u tadašnjoj Austrougarskoj prema svom rodu, svojoj matici i društvu u celini.
U nedeljnom lovu na divlje svinje domaćin i organizator bilo je JP NP Fruška gora. Lov je protekao u sjajnoj atmosferi, jako dobroj organiziji pod rukovodstvom Danka Cupare šefa Uprave Beočin i njegovih kolega, tako da ni rezultat nije izostao. Dve koleginice iz Mađarske imale su sreću da realizuju odstrel vepra i nazimeta.
Manifestaciju su pomogli, Uprava za Šume u ministarstvu poljoprivrede RS, Lovački Savez Srbije,Lovački savez centralne Srbije, JP NP Fruska gora, Veterinarski Institut „Šabac“, LU „Srndać“ iz Beočina, LD „Čerević“ iz Čerevića, firma MP Tropik iz Banovaca.
Posebno nam je drago i na šta smo ponosni što su se našem pozivu odazvali i prisustvovali i Konferenciji i lovu svi predsednici lovačkih saveza : LSS, LSV, LSKIM, LSCS, LSJIS kao i predstavnici Uprave za Šume.

Izvor: Srpski damski lovački klub „ARTEMIDA iz Zemuna.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here