ОДРЖАН  ЧЕТВРТИ  „ЛОВАЦ НА ЧЕКИ“  У ЧУРУГУ

1002

После проблема са лошим временским условима за гађање због јаке магле,у недељу 15.9. 2019. по сунчаном времену одржано је ловачко такичење у две дисциплине. Гађање на силутеу срндаћа са чеке на дистанци од 125 метара слободан избор ловачког карабинина и муниције. Такмичарима није саопштавана тачна удаљеност јер је ово ловачка дисциплина у ловишту симулација одстрела. Гађало се са три хица у квалификацијама и три гађања у финалу. Друга дисциплина је гађање ловачком пушком са два бренера на мету дивљег вепра на дистанци од 45 метара без наслона и дава хица у финалу.

Организатор овог такмичења је Комисија за ловно стрељаштво Удружења Ловаца ВОЈВОДИНА која поводом историјског догађаја из 1849. Када је Војвода Книћанин са три конпаније ослободио Каћ,Госпоћинце и Чуруг и у знак захвалности од  бачких ловаца добио ШТУЦ КАРАБИН и данас се чува у војном музеју на Калемегдану. Културна баштина чурушких ловаца започела је свој организован рад 1912. Године и током своје историје дуже од једног века имала је период  када је деловала као соколско ловачко друштво . Ипак ово такмичење са стрељачким наградама :медаље,дипломе и трофеј није привукло већи број такмичара. Па је организатор прихватио предлог  да се обезбеде чисто ловачке награде  правно на одстрел срне,дивље свиње ,зеца и фазана као би се промовисало ловиште „Стара Тиса“. Такмичарски резулати ни ове године нису били у првом плану већ безбедно руковање оружјем и неговање добирих ловачких обичаја са ловачким специјалитетима и вином чурушког удружења винара и винаоградара „Бороњ“ који је и ове године био покровитељ. Пробни хитац није довољан за нову ловачку сезону већ је потребно издовјити довољно врмена и средстава да би сваки ловац био припремљен за нове изазове.

Такмичарски резултати: Сулуета срндаћа на преко 100 метара

Место Живковић Милан 29 у финалу и 20 у распуцавању 2.место Иванов Драган из Зрењанина 29 и 18 3. Место Врањеш Марко 28 и 20

Силуета дивље свиње на 45 метара

1.Место Живковић Милан 18 2. Врањеш Марко 16 3. Место Стевановић Немања 9

Вишебој збирно обе дисциплине  носи назив Меморијал ДУШКО МАРКОВ победник  Милан Живковић, награде је уручио Председник Ловачког удружења Стара Тиса Јован Божић, такмичарксу комисија радила у саставу Драган Драгин,Горан Мицић и Дејан Тапавица,ново ловачко такмичење Ловац и пас биће наредне недеље у Чуругу.

 

Комисија за ловно стрељаштво

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here