NACIONALNI PARK „SUTJESKA“: TREBINJAC BILEĆANIN I SARAJLIJA UHVAĆENI U KRIVOLOVU

1626

Pod sumnjom da su lovokradice, troje lica uhvaćeno je u nedjelju na Videžu, na planini Zelengori, kada su ih nadzornici  Službe za nadzor, lov, ribolov, šume i zaštitu objekata Nacionalnog parka „Sutjeska“ zatekli u bespravnim radnjama suprotnim pravilima i propisima koje važe za prostor nad kojim Park  gazduje, saopšteno je iz ove ustanove.

Tada je kod M.R. iz Bileće pronađen lovački karabin-kalibra 5,56 sa optičkim nišanom. Sa njim su bili i – G.I. iz Istočnog Sarajeva i S.D. iz Trebinja.

Nadzornici Nacionalnog parka „Sutjeska“  nakon obavljene procedure su ih predali na dalje postupanje pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Policijske uprave Foča. Uprava Nacionalnog parka „Sutjeska“ saznaje da je Bilećaninu M.R. privremeno oduzeto lovačko oružje i municija,te da mu je uručen prekršajni nalog po Zakonu o oružju i municiji zbog bespravnog nošenja oružja.

Iz Nacionalnog parka napominju da je ovo druga uspješna akcija sprečavanja krivolova u Nacionalnom parku „Sutjeska“ u posljednja dva mjeseca.

Iz Nacionalnog parka smatraju nedopustivim da se pojedinci bogate kradući nacionalno bogatsvo, poput životinjskih jedinki, za koje postoje tačno utvrđena pravila kako se čuvaju i kako se može ophoditi u očuvanju njihove vrste u svim segmentima pa i u dijelu lova. Uprava parka je odlučna da ovakvim pojavama stane u kraj, kako bi se prestalo sa krađom nacionalnog bogatstva koje Nacionalni park „Sutjeska“ sa prirodnim i kulturno-istorijskim nasljeđem svrstava među najznačajnije parkove u svijetu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here