Skoplje: Održan Koordinacioni forum CIC-a za centralnu i istočnu Evropu

1039

21 sednica Koordinacionog foruma CIC-a za centralnu i istočnu Evropu održana je 26. februara 2020 godine. Domaćin je bio Lovački savez Severne Makedonije. Sastanku je prisustvovalo, oko 30 učesnika uključujući počasnog predsednika CIC-a, Bernarda Loze i generalnog direktora CIC, Tamaša Margesku koji su pozdravili učesnike u ime predsednika CIC-a Džordža Amana. Lovački savez Srbije predstavljao je predsednik Bratislav Ćirković.

Sastanak je počeo govorom dobrodošlice predsednika Lovačkog saveza Severne Makedonije,  Vlatka Aleksovskog, nakon čega je usledio govor predsednika Koordinacionog foruma CIC za centralnu i Istočnu Evropu,  Vasila Vasiljeva.

Učesnici centralne i istočne Evrope predstavili su najnovije stanje lova u svojim zemljama, savremene izazove sa kojima se suočavaju lov i organizaciju lovačkih saveza u regionu.

Neki od glavnih izazova uključili su uništavanje staništa kroz intenzivnu poljoprivredu, šumarstvo i urbanizaciju; menjanje klime; i nelegalno hvatanje i ubijanje divljih životinja.

Afrička svinjska kuga bila je glavna tema dana. Sastanak je omogućio učesnicima da predstave novosti o situaciji u svojim zemljama. Na kraju, diskusije su se usredsredile oko prevencije i kontrole bolesti, neke od grešaka kao i lekcija koje bi se mogle naučiti iz prošlih iskustava.

Izvor: http://www.cic-wildlife.org/

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here