Крагујевац: НОВА ПОВЕЉА О БРАТСТВУ СА РУМУНИЈОМ

1682

После дугогодишње сарадње ловаца Лужница и Белобрешке из Румуније, и потписаног Протокола о сарадњи ловаца Крагујевца и Жупаније Караш Северин, потписана је и Повеља о братимљењу ловачких удружења „Шумадија“ из Крагујевца и Ловачке организације из Нове Молдаве из Румуније.

Свечано потписивање Повеље о братству обавили су председници ове две ловачке организације Милосав Зимоњић из Крагујевца и Кристијан Груја из Нове Молдаве. Клуб ловаца из Нове Молдаве, у оквиру којег се налазе и ловци Белобрешке, припада Асоцијацији ловаца Жупаније Караш Северин из Решица.

Ловачка организација из Нове Молдаве покрива подручје од шест румунских општина које се налазе уз обалу Дунава, у површини од 65.000 хектара, и газдује са скоро свим врстама дивљачи.

 

 

У делегацији Ловачког удружења „Шумадија“, поред председника Милосава Зимоњића, били су Горан Радовановић, председник Скупштине, Драган Губеринић, секретар и Света Маџаревић, члан Управног одбора. Том приликом утврђени су даљи облици већ постојеће сарадње ловаца, али и начин будуће организације лова, посебно са аспекта безбедности и преноса оружја преко границе.

С. М.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here