ZLATO SA PESKA

1688

Kad jeleni riču

Ono što svakako izdvaja lovište Deliblatska peščara od drugih je, svakako, jelenska divljač. Blizina Karpata i staništa bačkog jelena učinili su svoje. Ukrštanjem ova dva tipa stvoren je jelen takvih karakteristika koji se može videti i loviti samo na ovom prostoru. Ovo su izuzezno krupni jeleni čija težina dostiže 300 kilograma kod odrasle jedinke. Rogovi su im redovno u proseku većih težina i kreću se između 8 i 12 kilograma. Trofeje ovih jelena odlikuju veći prečnici ruža koji prelaze 30cm, kao i  velike dimenzije prečnika između parožaka. Nema veliki broj parožaka,  12-14, ali su oni izuzetno moćni i dostižu dužine preko 20cm. Slika ovakvog trofeja odaje karakteristike maraloidnog jelena ili poznatijeg kao azijski jelen.

Sve ovo stvorilo je poznati imidž Deliblatske peščare u svetskim lovačkim krugovima ali i među lovcima turistima.

Ovogodišnja rika uspešno je završena ali i lov za vreme nje. Boravili su ovde gosti Slovenije, Austrije, Nemačke, Italije ali bilo je i domaćih. Odstreljeno je 19 jelena od čega devet u Dragićevom hatu i 10 u otvorenom lovištu. Lovačkim žargonom rečeno pala su tri zlata, dva srebra a dva jelenska trofeja bila su u bronzanoj medalji. Najjači trofej bio je sa 222 poena.

Ono što svakako treba istaći kada je odstrel jelenske divljači u pitanju, u lovištu Deliblatska peščara, je starost odstreljenih grla.  Odstreljuju se grla starija od 12 godina a ne retko i preko 14 pa i 16 godina, kakvih je ove godine bilo četiri.

I da zaključimo. Ako lovac očekuje dobar smeštaj, dobru hranu, dobre vodiče i stručne lovne radnike ali naravno i vrhunski lov sa dobrim i kvalitetnim trofejima, onda zajsta treba doći u Deliblatsku peščaru.

 

INFO

Lovište Deliblatska peščara ima upravu u Beloj Crkvi a pripada Šumskom gazdinstvu Pančevo, koje posluje kao deo  Javnog preduzeća « Vojvodinašume ».

Primenjuje se cenovnik ovog Javnog preduzeća.

Više informacija na telefon, 013-851-231

Objavljeno u Loristu

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here