NEMCI I AUSTRIJANCI SPAŠAVAJU SEZONU

1166

Međutim interes na tržištu Nemačke i Austrije je veći u odnosu na prethodne godine.

sajt 1

-Lovoturs je ove godine ponudio svoje lovno-turističke aranžmane na sajmovima u Dortmundu i Salzburgu i prema očekivanjima interes je bio veliki. To potvrđuju i najave i prijave Nemačkih i Austrijskih lovaca za dolazak u naša lovišta i odstrel trofejnih srndaća. Zahvaljujući ovoj činjenici ja očekujem da će planirani odstrel po Lovačkim udruženjima biti ispunjen sem možda u kategoriji slabijih srndaća jer ovi gosti su poznati po odstrelu jačih srndaća. Više brine visok nivo podzemnih voda u atraktivnim lovištima oko Kikinde, Žitišta i Nove Crnje koja bukvalno plivaju pod vodom. Drugi problem koji nam se može pojaviti je nagli porast vegetacije, tako da se lov mora izvesti vrlo brzo jer prema mojim očekivanjima posle 10 maja se neće moći loviti zbog visoke vegetacije, nastavio je direktor Stankov u specijalnoj izjavi za Lorist.

Ono što sigurno raduje ne samo lovno-turističke poslenike već i uprave u Lovačkim udruženjima je veliki interes Nemačkih i Austrijskih lovaca za turistički lov u letnjem terminu.

– Ovo praktično znači da će napokon i letnja lovna sezona početi donositi pare. I Nemci i Austrijanci su vrlo zainteresovani za lov prepelice, gugutke i sporedno grlice, zaključio je razgovor za Lorist direktor Branislav Stankov.

Sezona turističkog odstrela srndaća počinje 16 aprila a kako stvari stoje može se očekivati da će biti uspešna zahvaljujući pojačanom interesu Nemačkih i Austrijskih lovaca turista.

Lorist press

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here