VOJVODINA VRVI OD STRANACA, MLADENOVAC PRVE MEDALJE

1552

naslovna srndacIako je kiša zahvatila celu zemlju, sa snegom u planinskim predelima, u Senti nije bilo kiše ili je bilo vrlo malo. Zato je ovde lov izveden bez smetnji. U momentu dolaska naše ekipe upravo je završavano iskuvavanje svih 13 trofeja koliko je odstreljeno u prvom danu.

– Veliki uspeh, za samo jedan dan lova odstrelili smo 13 srndaća od čega su četiri u zlatnoj medalji. Uz to tu su i dva u srebru. Naš način rada i poslovanja kao i prezentacije naše ponude i ovog puta se pokazao kao vrlo efikasan. Svaki srndać koji je za odstrel je u osmatranjima dobro lociran, fotografisan i ponuđen gostu. Na osnovu fotografije svaki gost se odlučio šta želi. I odmah prvoga jutra sve je efikasno i brzo završeno. U Senti se zna ko gleda, ko čuva, ko vodi u lov, ko prodaje, ko iskuvava trofeje, ko ocenjuje. Ovako treba da se vodi država, upravlja sistemom i jednim lovačkim udruženjem, rekao je za Lorist vidno srećan predsednik LU „Senta u Senti Dragan Todorović.

Lovačko udruženje Senta prema poslednjem brojanju u svom lovištu gaji 1451 grlo srneće divljači a za ovu godinu planiran je odstrel od 80 srndaća.

U Novom Miloševu promašen zlatni srndać

U Novom Miloševu dočekao nas je predsednik LD „Laza Pajić“ Steva Pajić i upravnik lova i lovočuvar Bogoljub Stanaćev. Taman su iz prikolice vršili istovar odstreljenih srndaća. Stanaćev nam se odmah žali na veliki promašaj Austrijskog lovca. Promašio je čisto zlato. Umesto toga odstreljeno je pet grla niže trofejne vrednosti.

– Ove godine planirali smo odstrel 296 grla srneće divljači od čega 94 srndaća. Ovih dana očekujemo da pristignu gosti iz Austrije, Hrvatske i Slovačke i nadam se da će mo ispuniti plan i realizovati sigurna četiri zlata, rekao je za Lorist predsednik Steva Pajić.

Inače Novo Miloševo uz Novi Bečej predstavlja područje sa najbrojnijom populacijom srneće divljači u Srbiji.

predsednik lu novi beej mika nikoliU Novom Bečeju 13 srndaća u prvom danu

U Lovačkom društvu a po novom Lovačkom udruženju Novi Bečej u prvih 24 sata od otvaranja lovne sezone odstreljeno je 13 srndaća od planiranih 149. U ovom lovištu je sasvim sigurno najbrojnija populacija srneće divljači, na 24000 hektara lovno-produktivne površine pase više od 3500 grla.

Dobrodošlicu nam je poželeo predsednik LU Mika Nikolić, inače član UO LSS.

– Imamo dosta gostiju zahvaljujući izvanrednoj saradnji sa agencijama Vojvodinahobi iz Novog Sada i Trofej iz Beograda. Uz loše vreme i kišu počela je ovogodišnja sezona od čega je jedan u medalji, rekao nam je Mika Nikolić.

U divnom, prijatnom i nadasve stručnom razgovoru proveli smo lep sat vremena u ambijentu Novobečejskog hotela Tisko cvet. Mi smo žurili dalje jer nam je upravo stigla dobra vest iz Bačkog Petrovog Sela.

izvanredni trofeji u bakom petrovom selu

U Bačkom Petrovom Selu dva prelepa trofeja

 

Lovačko udruženje od pre samo dvadesetak dana nosi ime „Čik“ po istoimenoj rečici koja teče kroz ovo predivno i dobro organizovano lovište. Na nešto više od 11000 hektara bitiše oko 350 grla srneće divljači.

– Po planu imamo za odstrel 25 srndaća od čega će njih deset loviti stranci, ostalo naši članovi. Radimo zaista dobro zašta je dokaz da smo samo u jednom izlasku odstrelili dva vrhunska trofeja. Jedan je težak 515 a drugi 555 grama. Dakle, oba će se okititi medaljama, sa oduševljenjem i neskrivenom radošću rekao nam je predsednik LU, advokat Milan Višković.

Oba trofeja odstrelio je Italijanski turista a prema rečima predsednika Viškovića očekuje se dolazak još turista.

U Mladenovcu sezonu otvorili 16 aprila

Mladenovačko lovačko udruženje „Varovnice“ sezonu trofejnog odstrela otvorili su 16 aprila sa gostima iz Francuske i BiH.

– Već prvog dana odstrelili smo sedam srndaća. Imali smo vrlo loše vreme praćeno kišom ali smo zadovoljni. Od sedam srndaća jedan je u bronzanoj a jedan u srebrnoj. Tek ovih dana očekujemo goste koji dolaze po sigurno zlato. Naravno imamo šta ponuditi, rekao nam je Vlada Milojević, predsednik LU.

Da podsetimo da je do pretprošle godine tri godine za redom najjači srndać u Srbiji odstreljivan upravo u lovištu LU „Varovnice“ Mladenovac.

Poslednje vesti

Zlato iz Čoke
zlatni srnda iz okeKako Lorist saznaje već prvog dana u Čoki je odstreljen zlatni srndać.Lovac iz Austrije lovio je preko agencije RB Hunting iz Sente. Naša ekipa je odmah bila na licu mesta i načinila fotografiju ovog predivnog trofeja.

U LU „Subotička peščara“ Subotica već prvog jutra palo ja zlato.

Čokansko zlato

srebrni srnda iz novih kozaraca

 

U Lovačkom udruženju „Graničar“ iz Batskog Velikog Sela odstreljeni su prvi srndaći sa medaljama, u Banatskom Velikom Selu sigurno zlato a u Novim Kozarcima srndać u srebrnoj medalji.

Na slici Srebro iz Novi Kozaraca

Lovno turistička agencija „Hubertus“ upravo nam je javila da su na području lovišta Iđoša, Sajana i Žablja do sada odstrelili 50 srndaća od čega je jedan u zlatu i desetak što u srebru što u bronzi.

U redakciju nam je stigle vest da je u Radojevu i Vojvoda Stepi, LU Nova Crnja odstreljen takođe po jedan srndać u zlatnoj medalji.

Lovačko udruženje Kanjiža ima desetak lovaca turista i lov je u toku. Lov je počeo u subotu 16 aprila i  u Lovačkim udruženjima Zrenjanin i Kikinda. Lov je u toku sa više stranaca u i LU Bečej.

 

zlato iz nove crnje

Zlato iz Nove Crnje, LD Vojvoda Stepa

U majskom broju Nacionalnog lovačkog magazina Lorist čitajte kompletan izveštaj.

Foto i tekst

Lorist press

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here