NOVE AUTOMATSKE HRANILICE U DOBOJU

1829

kostajnicaLovci sekcije Paklenica na Ozrenu podigli automatsku hranilicu za divlju svinju koju je dodijelilo udruženje ovoj sekciji.
Članovi Lovačkog udruženja „Fazan“ Doboj već samim početkom mjeseca marta su počeli sa provođenjem aktivnosti u lovištu, koje se prije svega odnose na uređenje lovišta, obnavljanje solila, formiranje hranilišta i sl. Već u prvoj sedmici mejseca marta je završeno proljetno prebrojavanje i ono što je obećavajuće je brojnost fazanske divljači. Promjena režima ispuštanja ove divljači iz vještačkog uzgoja je u veliko uticala na povećanje brojnosti. Divlje svinje je u lovištu standardno dosta, s stim da je primjetno povećanje brojnosti, iako je lovna sezona bila i suviše nego uspješna.
Lovačko udruženje je iz spostvenih sredstava nabavilo 6 automatskih hranilica, a plan je da se do kraja sezone nabavi još 6. Ovih dana lovci sekcije Paklenica koji imaju najveću lovnu površinu i najpogodniji teren za prirodno stanište divlje svinje, su postavili automatsku hranilicu koje je nabavilo udruženje. Predsejdnik sekcije Kristijan Vasiljević je sa lovcima istu postavio u lovište i već nakon nekoliko sedmica su prisutini rezultati.
Do kraja godine u ovoj sekciji će biti instalirana još jedna automatska hranilica.

I lovci sekcije Kostajnica na Trebavi su proveli proljetne aktivnosti u lovištu, te izveli akciju na postavljanju automatske hranilice koju je takođe doniralo udruženje. Predsejdnik ove sekcije Vjekoslav Čakarević je zadovoljan urađenim poslom, posebno što je kancelarija udruženja pronašla sredstva i ista uložila u nabavku hranilica.Lovci sekcije Kostajnica na Trebavi podigli automatsku hranilicu za divlju svinju koju je dodijelilo udruženje ovoj sekciji.
Becanj, inače dio lovišta Doboj u kojem love lovci sekcije Kostajnica je nekada bio pravo stanište divlje svinje. Veliki šumski požari, nekontrolisana sječa drveta su uticali da je smanjen broj divlje svinje u ovom dijelu. Ipak, stvari se mijanjaju i prisutnost divlje svinje se povećava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here