Na poziv predsednika FACE: BALKANSKI LOV U DUNAVSKOJ RAVNICI

1095

Predsednici lovačkih saveza iz balkanskih zemalja pridružili su se grupnom lovu na grabljivice u srcu Dunavske ravnice, na poziv predsednika Saveza evropskih lovačkih udruženja (FACE), ing. Vassila Vassileva. Među njima je bio i predsednik FACE-a Torbjorn Larson sa generalnim sekretarom organizacije David Scalen.

Lov je održan 18. januara u lovištu kompanije iz grada Slavjanovo, koja je deo strukture LR-Pleven. Učestvovalo je oko 25 učesnika, uključujući predsedavajuće nacionalnih lovačkih organizacija Srbije Bratislava Ćirkovića, Rumunije, Nikolu Selarua i Severne Makedonije, Vlada Aleksovskog.

Tokom intenzivnog dvosatnog lovačkog izleta, gotovo svi lovci videli su divljač, većina je mogla da puca na nju, a neki su imali sreće da odstrele predatora. Palo je ukupno osam šakala. Naravno da brojni uzdignuti fazani nisu pucani.

Predsednik LRC-Pleven Valentin Georgiev počašćen je sa dva pogotka šakala, dva su pogoci predsednika Lovačkog saveza jugoistočne Srbije Zorana Aleksića, a predsednik SLRB-a Vasil Vasilev i njegov srpski kolega Čirković odstrelili su jednog grabežljivca.

Učesnici na balkanskom lovu zahvalili su ekipi u Slavjanovu sa predsedavajućim Anđelom Veselinovom na odličnoj organizaciji lovačkog izleta, a posebno su pohvalili lovce i njihove odlične lovačke pse, a domaćini su čestitali svojim gostima na uspešnom lovu, kroz koji je smanjena populacija šakala.

Borislav Beldev

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here