Kotor Varoš: Osnovan Damski lovački klub Lovačkog saveza RS

1555

KOTOR VAROŠ, 13. januara – Jelena Pekija, član Lovačkog udruženja “Jelen” iz Kozarske Dubice, izabrana je danas na Osnivačkoj skupštini za predsjednika Damskog lovačkog kluba Lovačkog saveza Republike Srpske.

Osnivačkoj skupštini Damskog lovačkog kluba prisustvovao je 21 od 25 delegata.

“Od malih nogu idem u lov, volim ovaj sport, volim druženje i razmjenom iskustava sa koleginicama iz Republike Srpske nastojaću da unaprijedim lovni turizam u Republici Srpskoj”, istakla je Pekija i dodala da je u Damskom lovačkom klubu trenutno aktivno 117 žena lovaca.

Za njenog zamjenika izabrana je Jelena Atlagić iz Banjaluke, član Lovačkog udruženja “Jelovka” Maslovare.

Za predsjednika Skupštine Damskog lovačkog kluba izabrana je Tatjana Todorović iz Lovačkog udruženja “Tetrijeb” iz Teslića, dok je potpredsjednik Jelena Kovačević iz Lovačkog udruženja “Fazan” iz Čelinca.

Predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić izrazio je zadovoljstvo što je napravljen iskorak u odnosu na okruženje i što će dame-lovci učestvovati u budućnosti u radu Saveza kao punopravni članovi.

“One su integrisane u lovstvo i mi ćemo ubuduće prilagođavati njima eventualne izmjene statuta kao najvišeg unutrašnjeg akta, a imaće veću podršku nego što imaju žene lovci u državama bivše Jugoslavije”, rekao je Minić.

Predsjedništvo Damskog lovačkog kluba trenutno broji pet članova, a prema riječima Minića, u narednom periodu biće kooptirana najviše četiri člana.

“Vodimo brigu o teritorijalnoj zastupljenosti i činjenici da određen broj delegata iz istočnog dijela Republike Srpske danas nije prisustvovao skupštini, tako da ćemo u narednom periodu razgovarati sa njihovim kandidatima i uključiti ih u rad kluba”, zaključio je Minić.

Glas Kotor Varoša

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here