ВЕЛИКЕ АКТИВНОСТИ У ЛОЗНИЦИ

1101

New Image3Ловна сезона на зеца и фазанског петла почела је 18.10.2015. традиционалним ловом за почасне чланове, лов је организован на Брезику , у лову је учествовало око 50 ловаца. Ово је иначе традиција да ловну сезону почну они најстарији и који су својим минулим радом обезбедели добру традицију лозничког ловства.

Након тога, 25.10.2015године кренула је редовна ловна сезона за остале чланове удружења  а према непотпуним резултатима одстрељено је 210 зечева и негде око 1.100 фазана. Ово није коначна цифра и треба очекивати још боље и веће бројеве. Последња недеља предвиђена за лов биће она за Нову годину, планирана је за 3.01.2015године када ће бити закључена овогодишња ловна сезона.

И док лов има паузу неуморно се врши акција зимске прихране дивљачи и до сада су у два маха то чинили лознички ловци. За јануар су заказана још два изношења хране а све у зависности од развоја временских прилика може их бити и више. Посебно пажња посвећује се изградњи хранилишта за крупну дивљач и током целе године се у исте износи храна и пуне солишта. .

За наредну годину уговорена је куповина 500 одраслих фазана и 3.000 фазанских пилића .

Ј.Т.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here