ДОМАЋИНСКО ГАЗДОВАЊЕ ЛОВИШТЕМ

1111

Комрцијални ловови доносе добре приходе Да од доброг и домаћинског газдовања ловиштем, у које је укључен велики број ловаца, зависи и број квалитет дивљачи, потврђено је у Ловачком удружењу „Бељаница“ у Ресавици.

Од 40 одстрељених срндаћа, од којих 10 у комерцијалном лову, три су у бронзи и два у сребру, потврда су да је ловиште Орловица, једно од престижних у овом крају Србије.

Зато, и долазак ловаца – туриста у ово ловиште честа је појава, што је потврђено како у лову срнеће дивљачи тако и у лову дивљих свиња. Само до новембра испуњена је половина одстрелне квоте за 2015/16. годину, где је одстрељено 50 комада, од који су два вепра у бронзи.

Од почетка године, у ово ловиште изнето је чак три тоне кукуруза а ловци нису бирали дан како би обишли ловиште и снимили стање у њему, а посебно у стаништима одређених врста дивљачи.

– Децембар је и месец лова дивљих свиња погоном у Орловици, тако да се очекује и долазак већег броја заинтересованих ловаца – туриста, чиме се сливају и све већа средства у касу удружења, каже Ненад Зорић, управник овог ловишта и један од добрих познавалаца лова у овом ресавском крају.

–  Ових дана нашем удружењу јављају се многи ловаци заинтересовани за лов вука на мрциништима Бељанице, за који постоје изванредни услови, најавио нам је Милојко Марјановић Лоле, председник удружења.

Ово су најважнији детаљи оствареног и планираног лова крупне дивљачи у бељаничком ловишту Орловица.

С. М.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here