U NIŠU NAMENSKO TROŠENJE SREDSTAVA

1174

DSC_0008Lovačko udruženje Niš, iz sredstava dobijenih na konkursu uprave za šume, sagradilo je repro centar za divlju svinju u ataru sela Gornji Matejevac. Iz svojih sredstava izvršena je kupovina oko 2ha zemljišta, dok je još oko 1ha uzeto u zakup, sa željom da se u daljem periodu kupi ukupno 3,8ha šumskog zemljišta. Pre početka radova izvršena je konsultacija sa Mr Mihajlom Hadži – Pavlovićem, čije su sugestije prihvaćene, jer proizilaze iz dugogodišnjeg iskustva u gajenju i proizvodnji divljih svinja. Radovi na izgradnji su završeni u septembru a u oktobru je izvršen ispust prvih stanovnika.

Nadamo se da će ovaj objekat dati rezultate u narednom periodu, pored fazanerije kojom uspešno gazdujemo, sada imamo i uzgajalište divljih svinja, čiji lov je u poslednjih nekoliko godina sve atraktivniji za naše lovce. Svake godine iznesemo u lovište oko 20 tona kukuruza u klipu u preko 70 hranilica, cilj velikog materijalnog ulaganja i ogromnog truda i rada stručne službe i većine članova udruženja, je uspešan lov.

DSC_0015

– Da iskoristim priliku i pohvalim se da smo našu stručnu službu opremili sa tri terenska vozila, džipovima Lada Niva, Opel Frontera i Nisan Navara, kao i sa dva kros motora, a svakako smo jedinstveni u tome što smo za potrebe obilaska nepristupačnih terena kupili polukrvnog engleskog konja, koga smo simbolično nazvali Luni (Lovačko udruženje Niš), sredstva za nabavku konja dobili smo na konkursu Uprave za šume, što je pohvaljeno kao dobra inicijativa, kaže naš sagovornik Bratislav Ćirković, predsednik Udruženja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here