У Деспотовцу СТАЛНА МИРКОВА ЛОВАЧКА ПОСТАВКА

1577

U lovackom kutku Mirka RadosavljevicaУ прелепом амбијенту породичне куће, у улици Савеза бораца, у Деспотовцу, доминира стална ловачка поставка, великог ловног радника и заљубљеника у природу и дивљач – Мирка Радосављевића.

      Овај врсни грађевинац чија фирма „Мар-пред“ гради многе објекте широм Србије, сваки свој слободан тренутак користи да крене по ловиштима Србије, у потрази за трофејном ловном дивљачи и да у природи прикупи нову снагу за нове радне подухвате.

      У овом ловачком амбијенту, где походе многи путници намерници и љубитељи лова  (што се види и на овој слици), Мирко је пажљиво сврстао све своје ловне трофеје, признања и одликовања и ловачке предмете из прошлих и садашњих времена.

      – Ова својеврсна ловачка учионица представља истинско место окупљања младих који „путујући“ кроз овај амбијент могу видети настанак и трајање ловства у овим пределима Ресаве али и читаве Србије, каже Милан Пажин, председник Ловачког савеза Војводине. А, баш овај крај представља ловство у Средњовековној Србији, јер је и сам деспот Стефан Лазаревић (по коме је и Деспотовац добио име), важио за највећег ловца тога времена.

     Можда и није случајно што из ове Миркове историјске поставке ловства, видик пуца на Манастир Манасију, Бељаницу и многа друга места, која заузимају значајно место у ловству Србије.

     Одлазећи из овог малог музеја ловства, наш домаћин Мирко Радосављевић, поручио је да су његова врата широм отворена за све заљубљенике ловства и природе.

       – То обећавају и изложени експонати у овој јединственој поставци на просторима деспотовачког краја и централне Србије, додаје искусни ловац Мијодраг Обрадовић Карић, из Златова, Мирков ловни друг.

        – Жеља нам је да оваквих ловачких поставки у долазећим временима буде што више широм Србије, рекао нам је на крају посете, Слађан Марковић, председник Ловачког удружења „Голуб“ из Великог Градишта, који је био у посети овом музеју ловства.

                                                            С.Маџаревић

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here