Sutra regata u Bajinoj Bašti, otkuda tamo Lovački savez Srbije

1482

Logo LSSAko ste mislili da regata na Drini koja se organizuje sutra, 23 jula 2016 godine u Bajinoj Bašti nema veze sa lovstvom sudeći po okupljanju lovaca na regati izgleda da ima. Lovački savez Srbije sutra na Drini u Bajinoj Bašti okuplja više od 40 pozvanih kako bi započeli zvaničnu proslavu velikog jubileja, 120 godina od osnivanja Saveza. Tako nam je rekao jedan član Upravnog odbora koji će se sutra pojaviti na regati.

Kako Lorist nezvanično saznaje pozivi su usledili za probrane telefonski iz kancelarije predsednika LSS Dragana Šormaza. Takođe saznajemo da su mnogi članovi Upravnog odbora Lovačkog saveza Srbije kao i predstavnici Lovačkog saveza Vojvodine odbili da učestvuju smatrajući da  Drinska regata nema nikakve veze sa lovstvom. Isto su učinili i pozvani iz Vojvodine ali ipak će koliko smo informisani njih troje otići na regatu.

Program za probrane počinje sutra ujutru okupljanjem na Drini u 9 sati a posle regate sledi zajednički ručak. Ostaje nejasno ko će platiti taj ručak i naravno ko su gosti Lovačkog saveza Srbije ako je tačna informacija koju smo danas dobili da je većina iz rukovodstva to odbila. Jedan od visokih funkcionera saveza a koji je želeo da ostane anoniman, izjavio je za Lorist da je sve ovo degutantno i služi isključivo u svrhu promocije predsednika a nikako afirmaciji jubileja kojim se obeležava 120 godina postojanja. Interesantno je da o ovakvom načinu obeležavanja nije bilo reči na poslednjoj sednici Upravnog odbora a sudeći po izveštaju o radu Komisije za obeležavanje jubileja, ni tamo o tome nije razgovarano. Takođe nezvanično saznajemo da je kasa Lovačkog saveza Srbije prazna pa otuda još veće čuđenje čemu služi ovo vašarsko ponašanje.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here