STIŽE NOVI OPTIČKI NIŠAN KAHLES K318i

1699

K318i je očigledno savršenstvo spakovano u jedno ultrakrato kućište. Da bi se postigli najviši standardi performansi i pored kratkog kućišta bile su potrebne mnoge godine razvoja kao i najnovije tehnologije. Na primer, složen sistem sočiva, upotreba specijalnih tipova stakala ili inovativne tehnologije graviranja, koje su potrebne da obezbede precizno osvetljenu konačnicu u FFP-u, a prema Kahles standardima. Pri tome optički sistem sa svojim širokim vidnim poljem i sjajnim, izuzetno visokim kontrastom slike postavlja nove standarde za ultrakratke optičke nišane.

Robusni K318i sa svojim praktičnim rasponom uvećanja, razvijen je za taktičke upotrebe i velike razdaljine. Namera je da se pomogne ambicioznim strelcima da ostvare rekordan učinak. Jasno definisani, precizni klikovi, zajedno sa izuzetnom preciznošću ponavljanja obezbeđuju najvišu preciznost i pouzdanost. Kahles ekskluzivni raspored operativnih elemenata sa paralaks tačkom integrisanim u turetu za podešavanje visine, omogućava lako rukovanje. Svi operativni elementi pružaju maksimalno prianjanje i mogu se takođe udobno koristiti sa rukavicama. Suštinska informacija na turetima je jasno čitljiva sa pozicije nišanjenja. I veliki opseg podešavanja obezbeđuje dovoljno rezerve za svaku situaciju. Prema tome, na takmičenjima, strelac može da se u potpunosti koncentriše na suštinu gađanje.

Inovativni, patentirani TWIST GUARD za turet pravca (windage) sa slobodno rotirajućim poklopcem, pouzdano sprečava slučajno pomeranje tog tutreta. Ovo jednostavno rešenje ne samo da štiti turet za pravac od slučajnog pomeranja, već omogućava strelcu brzo i neometano rukovanje turetom bez komplikovane potrebe za „bravljenjem“ ili „odbravljivanjem“.

Tu je i imbus ključ za podešavanje tureta, one brojne male, praktične detalje. Smešten je u poklopcu za iluminaciju i samim tim uvek na raspolaganju. Zato se poklopac za iluminaciju može lako otvoriti bez ikakvog alata.

Ultrakrati K318i je pravo inženjersko remek delo. Početkom april 2018 će biti dostupan u maloprodaji za € 3.200.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here