SILAŠKI IZ BEČEJA ŠAMPIONKA BALKANA

1388

IMG_9193Dana  14. i 15 11. 2015. u Turskom gradu Luleburgas održano je otvoreno Balkansko prvenstvo „Sveti Hubert-Evstatije“ u praktičnom lovu. Prvenstvo je održano u neposrednoj blizini pomenutog grada u evropskom delu Turske. Tereni za ovaj vid takmičenja su bili dobri a i divljači nije nedostajalo. Organizator Balkanskog prvenstva „Sveti Hubert“ je bio Kinološki savez Republike Turske.Turski kinološki savez se potrudio da sve prtekne u najboljem redu i veoma smo im zahvalni na izuzetnom gostoprimstvu koje su pokazali svih dana takmičenja.

Reprezentacija Srbije se takmičila u kategoriji muškaraca sa ptičarima i kategoriji žena sa ptičarima.

Veliki uspeh je postigla Reprezentacija žena sa ptičarima koju su sačinjavale Jasmina Silaški iz Bečejasa Nemačkim krtkodlakim ptičarom pod nazivom Ben i Katarina Đorđević iz Kovina sa Oštrodlakim nemačkim ptičarom pod nazivom Tsonga. U vrlo jakoj konkurenciji gde su bile takmičarke iz Bugarske koje su na Svetskom prvenstvu održanom u oktobru mesecu u Leskovcu postale Svetske prvakinje Reprezentacija Srbije je zauzela prvo mesto i postala ekipni prvak Balkana za 2015.

U pojedinačnoj konkurenciji Jasmina Silaški je postala pojedinačni prvak Balkana za 2015. god. a Katarina Đorđević je zauzela treće mesto.

Muška reprezentacija Srbije u sastavu Slobodan Golubović iz Beograda sa NKD ptičarom Džez od Jagnjila i Dejan Rakićević iz Smedereva sa NKD ptičarkom Beki takodje su postigli dobar rezultat i u oštroj konkurenciji osvojili treće mesto.

Ovim uspehom Reprezentacija Srbije je potvrdila da je ovaj sport od kada je organizaciju istog preuzeo Kinološki Savez Republike Srbije u usponu  i da i u budućnosti možemo da očekujemo od naših takmičara još bolje rezultate.

Žika Mitrović

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here