ПРОМОВИСАНА КЊИГА ДУШАНА ДЕЈАНЦА О ВЕЛИКОСЕЛСКИМ ЛОВЦИМА

866

У суботу 19. маја у Ловачком дому у Великом Селу промовисана је књига Душана Дејанца „Ловачко удружење „Велебит“ 1946-2016“.

Дамир Бјелић, председник удружења  у уводној речи упознао је присутне са стваралаштвом великоселског публицисте.  Аутор књиге Душан Дејанац рекао је да ова монографија садржи две целине. Једна говори   о историји села дугој шест ве-кова, а друга о ловачкој организацији  коју су колонисти као прво удружење  осно-вали приликом насељавања   места 1946. год.

Говорећи о историји места Дејанац је изнео низ података из даље и ближе прошлости. Посебно је говорио о преображају и урбанизацији места које данас има градски изглед.

Поред других организација и ловци су допринели препороду места. Врло рано по оснивању ловци су постали познати  у ширим размерама. И данас ловачка организација ужива велики углед у Војводини и Србији.

Велики допринос Великоселски ловци  су дали очувању животне средине, заштити и унапређењу станишта дивљачи. Данас удружење располаже са богатом имовином у виду ловачких кућа, многих објеката у атару као и земље и шума.

О књизи говорио је и Ранко Сикимић  познати  јавни радник који је  13 го-дина био на челу ЛУ „Граничар“ које је окупљало ловачка друштва Наково, Банатско Велико Село, Нове Козарце и Руско Село и као председник  је дао велики лични допринос да ова друштва успешно раде и да данас тесно и добро сарађују.  Сикимић је истакао да зна за многе ловачке публикације, а да се ова књига издваја садржајем и научним прилазом изучавању рада једне организације. Програм промоције увеличала је Мушка певачка група КУД „Извор“ из Накова.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here