ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA LOVACA U PETROVARADINU

1531

LOvačko društvo PetrovaradinLovačko društvo „Zec 1873“ iz Petrovaradina održalo je svoju redovnu godišnju Skupštinu u svom lovačkom domu a sednicom je predsedavao predsednik društva Stevan Gavanski. Inače ovo lovačko društvo je u sastavu Lovačkog udruženja „Gornji Srem“ iz Ledinaca.

Posle čitanja detaljnih izveštaja o radu Upravnog odbora, uprave lovišta kao i detaljnih planova za ovu, 2016 godinu usledila je diskusija. Ono što svakako fascinira kada je ovo lovačko društvo u pitanju je,  osim da su najstarije društvo u Srbiji, činjenica da se ovde izveštaji sastavljaju do najsitnijih detalja. Skoro pa smo mogli čuti satnicu rada organa društva. U tako detaljnom izveštaju posebno izdvajamo da su  vredni članovi ovog društva prošle godine od 850 ispuštenih fazana odstrelili čak 84%. Rezultat zaista za divljenje. Zato ove godine predviđaju da prošire postojeću volijeru i da u nju kupe i unesu 1200 fazana. Ako se ima u vidu činenica da je Petrovaradin naglom urnbanizacijom ostao praktično na samo delu lovišta na kome se može bezbedno loviti, onda ovakvi podaci zaista raduju.

U diskusijama koje su usledile posle iznošenja izveštaja i plana rada prevladavala je problematika sve većeg prisustva pasa lutalica u lovištu kao i štete od njih. Izneseni su zaista potresni podaci o pokoljima koje ovi psi čine ali i konstatovana nemoć, obziriom na zakonsku regulativu koja takve pse jednostavno štiti.

Sednici su pored članova društva prisustvovali predsednik Mesne zajednice Petrovaradin kao i komandir Policijske stanice u Petrovaradinu koji je u svojoj pozdravnoj reči upoznao lovce da je novi Zakon o oružju i municiji stupio na snagu i podsetio na nove obaveze lovaca po njemu.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here