SVEČANO U ŠAPCU

1437

Lovačko udruženje „Sele Jeftić“ iz Šapca tardicionalno krajem marta odžava lovačko druženje kao lovačku zabavu. Okupljaju se lovci iz svih lovačkih sekcija u društvu svojih dama proslavljaju  završetak lovne sezone uz najavu boljitka u novoj. Tako je bilo i ove godine.

Šabac gostiKao gosti zabavi su prisustvovali pored predsednika i predstavnika lovačkih udruženja iz komšiluka, Lipolista, Volujca, Koceljeve, Vladimiraca, Osečine, Loznice, Platičeva i Nikinaca i predsednik Opštine Šabac Nebojša Zelenović i zamenik predsednika Lovačkog saveza Srbije Milan Kovačević.

ŠabacPočetak druženje obeležilo je obraćanje predsednika Lovačkog udruženja „Sele Jeftić“ Šabac Slaviše Stankovića koji je pozdravljajući lovce istakao značaj za grad lovačkog udruženja kao i da očekuje bolju lovnu sezonu koja dolazi.

Predsednik opštine Šabac, Nebojša Zelenović je pozdravio sve prisutne i istakao da je Šabac ponosan na svoje lovce a grad Šabac označio kao otvoren grad spreman da uvek raširenih ruku primi sve goste.

Milan Kovačević, zamenik predsednika Lovačkog saveza Srbije je posebno istakao značaj lovaca u zaštiti prirode tvrdeći da lovci štite, gaje  i čuvaju divljač a da pri tome odstreljuju vrlo mali deo, ispod pet procenata.

Lovačkoj zabavi u Šapcu prisiustvovalo je više od 400 lovaca a svečanost je potrajala do ranih jutarnjih časova.

Lovačko udruženje „Sele Jeftić“ iz Šapca gazduje na površini lovišta blizu 40 hiljada hektara a u svom članstvu ima 620 lovaca.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here