Održan završni turnir u gađanju glinenih golubova u Alibunaru

1524

Turnir AlibunarOdržan završni turnir u gađanju glinenih golubova koji se tradicionalno uz pomoć lokalne samouprave i Turističke organizacije opštine organizuje u Alibunaru. Završni turnir predstavlja pobedničke ekipe koje su u svojim lovačkim društvima a  povodom proslave seoskih slava pobedile na lokalnom takmičenju.  
U šali je nazvane “seska slavska” ali je to praktično  liga Lovačkog udruženja Alibunar koja traje već desetak godina. U poslednjih  pet godina vodi se tačna evidencija kojom se bavi sekretar lovačkog udruženja Marina Marinel i dodeljuju se godišnji pehari pojedinačni i ekipni plus prenosni pehar koji može ostati u vlasništvu jedino ako ga ista ekipa ili pojedinac osvoje tri godine za redom.

AlibunarOve godine turnir je održan u osam sekcija udruženja gde su proseku pucali 12 do 13 ekipa koje broje po četiri člana.Pored ekipa iz alibunarskog lovačkog udruženja učestvovale su I ekipe iz okolnih lovačkih organizacija.

Ovogodišnje turnire obeležila je ekipa  ekipa iz LD Barica Lovačkog udruženja “Brzava” Plandište na čelu sa takmičarom Simom Miokom koji su najčešće osvajali jedno od prva tri mesta.

S.J.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here