ODRŽAN LOV NA LEDENU PATKU MLAVE

1441

dubocka grupna
Ove godine učestvovalo je oko 200 lovaca iz cele Srbije, a odstreljeno je petnaestak pataka. U organizaciji Lovačkog udruženja „Trest“ u Petrovcu na Mlavi i sekcije Dubočka, na Dan državnosti Srbije “Sretenje” održan deveti po redu sabor lovaca pod nazivom „Ledena patka Mlave“. I ove godine u lovu je učestvovalo oko 200 lovaca iz cele Srbije. Po izuzetno toplom vremenu za februar lov je ipak bio uspešan, pucalo se a i odstrelilo. Goste je pre lova pozdravio Toni Aleksić, predsednik Dubočke sekcije a potom je to učinio Slobodan Milošević, upravnik lovišta u ime LU “Trest” iz Petrovca na Mlavi. Skup lovaca i ovogodišnju lovno-turističku manifestaciju otvorio je Boban Lazić, prvi čovek požarevaćkog lovstva i član UO LSS.

Lovci su zauzeli čeke duž Mlave u dužini od oko dvadesetak kilometara. Organizacija lova je bila na visokom nivou od momenta rasporeda do samog izvođenja na terenu. I lovci su bili vrlo disciplinovani. I kako rekosmo, iako je bilo skoro 20 stepeni, ulova i pataka je bilo.
Pucalo se i praštalo je na sve strane. Ipak je odstreljeno svega petnaestak pataka jer po ovako toplom vremenu sama činjenica da ih je bilo je prava lovačka sreća. I bilo kako bilo, kako nam reče predsednik sekcije Dubočka, u šali naravno, današnji lov je više lova na odmrzlu patku.

 

Posle završenog lova koji je trajao svega dva sata druženje lovaca je nastavljeno u Domu kulture, uz bogat meni, veselje i neizbežnu lovačku tombolu. Tokom programa podeljene su zahvalnice najuspešnijim lovcima. Jedna zahvalnica pripala je i našoj redakciji.

MANIFESTACIJA NA PRETEK

 

Lovačko udruženje „Trest“ u Petrovcu na Mlavi godišnje organizuje najveći broj lovačkih manifestacija u Srbiji. Tu su četiri lova na divlje svinje, lov na šakala, lov na srndaća, lov na „Bakarnu lisicu“, „Ledena patka Mlave“ i „Lovno-kinološki kup“. Na ovim lovačkim saborima godišnje se ukupno okupi oko 4.500 lovaca iz cele Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here