Natalinci: Dva zlatna srndaća iz Šumadije

1930
  • Sa 23 % odstrela u medaljma, među najboljima u šumadijskom okrugu.

NatalinciLovačko udruženje „Jelen-Natalinci“ , sa sedištem u Natalincima gazduje sa lovištem „Trešnjevac“ od 8.800 ha. U ovom šumadijskom lovištu populacija srneće divljači je iz godine u godine u uzlaznoj putanji i u pogledu brojnosti i u pogledu kvaliteta i trofejne vrednosti odstreljenih srndaća.

Godišnjim planom gazdovanja za lovnu 2016/17 godinu., planirano je da ovo lovačko udruženje odstreli 65 grla srneće divljači od čega je 27 srndaća isto toliko srna i 11 lanadi, što će  osvrćući se na dosadašnje rezultate gazdovanja nesumnjivo biti ostvareno bez problema.

Ocenjivanje trofeja u Natalincima 003 Rečeno učunjeno, što bi naš narod reakao. U dosadašnjem odstrelu  „palo“ je 22 grla. Trofeji dva grla su zlatna, su ocenjeni su sa 131,60 i 131,38  CIC poena , tri trofeja su u bronzanoj medelji još pet trofeja nalazi se u kategoriji do medalje odnosno u rasponu od 70 do 104,99 poeda dok je dvanaest trofeja odstreljeih srnadaća u kategoriji selektivnog odstrela (do 69,99 CIC poena).

Preostalo je da se sezoni parenja odstreli još 5 srndaća kroz lovni turizam.

Rezultati dobrog gazdovanja i požrtvovanosti strurčne službe uočljivi su i kroz  stanje fonda divljači i kvalitetan odstrel pogotovo srneće divljači jer sa 23% odstrela  srndaća u medalji ovo relativno malo lovište nalazi se u samom vrhu lovstva šumadijskog okruga.

Ž.M.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here