Крагујевац: ЛОВАЧКИ ПОДМЛАДАК ПРЕД НОВИМ УЗЛЕТОМ

1696

  Lovacki podmladak KragujevacВећ традиционално, ловачки подмладак Ловачког удружења „Шумадија“, у Крагујевцу, плени пажњу јавности широм Србије. Чини се да нема скупа ловаца или акције у овом ловишту а да ту не учествују подмлаткари.

 Последњег викренда у јуну, око педесет подмлаткара, окупљених на Фазанерији у Шумарицама, договорили су се о наредним активностима на овом подручју.

Заједнички, поздравњени од председника овог Ловачког удружења Милосава Зимоњића, погледали су историјски документрани филм „Крагујевац – колевка ловства Србије“, аутора Свете Маџаревића.

Затим, деци је говорио и Марко Павловић, мастер ловства, о многим појединостима везаним за ову област, природу и дивљач.

Obracanje Zimonjica u Kragujevcu, sa lovačkim podmladkom Са подмлаткарима овог јунског врелог дана били си и добри познаваоци ловства „Шумадије“: Горан Радовановић, председник Скупштине, Драган Губеринић, секретар, председници секција – Бојан Стевановић, Жарко Живковић и Милош Обрадовић, као и Саша Чекановић, координатор Ловачког подмлатка „Шумадија“, представници Стручне службе, и други.

Подмлаткари су били у прилици да виде и одстрељеног срндаћа одстрељеног тога дана, којег је у хладњачу донео ловац Радиша Новаковић из Чумића.

С. М.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here