Mali Radinci: U AKCIJI REDUKCIJE BROJNOSTI PREDATORA PALO 11 ŠAKALA I ŠEST LISICA

1448

U Malim Radincima je održana deseta  po redu, a treća  memorijalna hajka „Branko Jovanovic“, 11.2.2018 godine. Skup lovaca beše u 7 h u velikoj sali doma kulture. Gost su pristizali, dok je doručak već čekao na stolu.

 

Uz razgovor, osmehe i ozarena lica domaćina, usledilo je pozdravljanje svih prisutnih i dogovor oko lova. Goste su pozdravili predsednik Uzur Miroslav i lovnik, Živko Stojković. Niko se nije nadao sledećem koraku. Lov je počeo. Na sve strane se pucalao, dok se kroz radinačke dolove, čula samo buka hajkača i lavež pasa. Prvi pogon je završen sa fantastičnim rezultatom, 6 lisica i 2 šakala. Vidno zadovoljni i domaćini i gosti. Dogovor je pao, da se tera još jedan potez. Onda nastaje ono, o čemu niko nije sanjao.

Drugi pogon je doneo još 9 jedinki šakala. Sve ukupan bilans, 11 šakala i 6 lisica. Ni slučajno nije za pohvalu. To nam samo govori da se ozbiljno moramo pozabaviti ovim gorućim problemom. Jer sa ovom tendencijom rasta, predatora, nije ugroženo lovište L.D.“Soko“,nego i svih ostalih koje se naslanjaju na isto. Gosti su bili zadovoljni odstrelom a kažu i uslugom domaćina. Po povratku iz lova, umorne lovce je dočekao lovački paprikaš u dve oranije. Druženje je nastavljeno uz druženje i muziku do kasnih sati.

Sve u svemu, hvala svim učesnicima na vrhunski odrađenoj akciji smanjivanja brojnosti  predatora.

Živko Stojković 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here