Лепосавић: Одржан једанаести Сабор ловаца Косова и Метохије

1303

11. фебруара 2018.год.,у организацији ловачког удружења “Копаоник“ из Лепосавића одржан је 11. Сабор ловаца Косова и Метохије на коме је и ове године учествовало више од 300 ловаца. Лов се одвијао на јужним обронцима Копаоника, тачније у делу Борчана где су вукови у току прошле јесени начинили велике штете над срнећом дивљачи али и на ионако малим стадима оваца. 

 Дочек гостију и ловаца-побратима овог удружења организован је 10. фебруара, у суботу, у вечерњим сатима где су срдачно дочекани ловци из Хоргоша, Лозовика, Крњева, Великог Орашја,Великог Градишта, Врњачке Бање. На Сабору су своје учешће узели и ловци из Куршумлије, Бруса и Новог Пазара као и из Штрпца, Грачанице, Косовске Митровице, Звечана и Зубиног Потока. Ловио се вук и остали предатори којих је на овом делу све већи број. Снег који је у току ноћи падао замео је трагове вукова, а магла која је на овом Копаоничким обронцима врло честа није дозвољавала да се лов одвија безбедно и како је планиран. На вука је била само једна безуспешно огарављена цев, а одстрљене су три куне. Ток лова, ловце на терену као и на свечаном делу ове ловачке манифестације пропратила је екипа ТВ ,,Мост,, из Звечана. Ловци Лепосавића наставили су дружење са својим гостима у ресторану “Боеми“ у Дрену где су се уз музику, доделу признања и богату ловачку лутрију дружили до касно увече.
Да се и догодине настави са овом ловачком манифестацијом овде на Косову и Метохији, где је окупљање и дружење ловаца посебна радост грађана и воља да се остане и опстане,била је жеља свих учесника.
Г.Б.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here