LSV: Započela javna rasprava o novom Statutu

1360

Lovački savez Vojvodine započeo je javnu raspravu o nacrtu novog Statuta. Javna rasprava obavlja se po regionalnim lovačkim oblastima u Sremu, Banatu i Bačkoj.

U toku vrelih letnjih meseci komisija za statutarna pitanja uradila je nacrt novog Statuta Lovačkog saveza Vojvodine a prema odluci skupštine održane aprila ove godine kao i potrebe da se Statut Lovačkog saveza Vojvodine uskladi sa Statutom Lovačkog saveza Srbije. Ubrzan rad na donošenju novog statuta učinjen je na zahtev Lovačkog udruženja grada Zrenjanina koji je na svojoj skupštini zamrzao svoj članski status u ovoj organizaciji do donošenja novog pravnog akta koji će poboljšati biranje delegata odnosno da broj delegata bude pravičniji u odnosu na broj članova kojim raspolaže jedno udruženje.

Shodno tome novi Statut Lovačkog saveza Vojvodine i njegov nacrt predviđaju da se na svakih sto članova u lovačkom udruženju delegira jedan član skupštine Lovačkog saveza Vojvodine. Pored ove novine nacrtom Statuta predviđa se i da pet najvećih udruženja u Vojvodini, Zrenjanin, Subotica, Sombor, Žitište i Pećinci po automatizmu dobijaju po jednog člana Upravnog odbora.

U oktobru valja očekivati vanrednu Skupštinu Lovačkoj saveza Vojvodine koja će ovaj nacrt razmatrati i usvajati.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here