Zrenjanin: UZ GULAŠIJADU PRIMLJENO 39 PODMLADKARA

1543

Na dvanaestoj po redu Gulašijadi koje organizuje Lovačko društvo „Fazan“  iz Zrenjanina u predivnom ambijentu koji okružuje njihov lovački dom upriličen je prijem 39 novih članova lovačkog podmladka. Lovačko društvo „Fazan“ Zrenjanin je inače u sastavu Lovačkog udruženja grada Zrenjanina.  Podsećamo, na prošlogodišnjoj manifestaciji primljeno je 125 podmladkara o čemu smo takođe pisali.

– Ovo je naša misija, stvaranje lovačkog podmladka za budućnost i opstanak lova i lovstva na ovim prostorima. Radimo sa decom stalno i lov im pokušavamo dočarati iz drugog ugla, da mladim ljudima i deci lov približimo kroz shvatanje da su lovci pre svega zaštitari, čuvari prirode i njenih vrednosti. Onog momenta kada ih primimo u lovački podmladak oni idu sa nama na teren kada hranimo divljač, na pošumljavanje kada pošumljavamo i naravno sve druge aktivnosti kroz koje dočaravamo lov iz ugla zaštitnika prirode. Na ovaj način mi decu i edukujemo i pripremao za lovce koji će biti nastavljači ove svetle tradicije. Posebno smo ponosni što u novoprimljenim članovima lovačkog podmladka imamo i dece koja ne potiču iz lovačkih familija što pokazuje da lov ima svoj interes i u nelovačkoj populaciji, rekao nam je Rajko Ostojić, predsednik Lovačkog društva „Fazan“ Zrenjanin.

Budućim lovcima i članovima lovačkog podmladka članske karte uručila je Milena Romanelli predsednica Komisije za rad sa mladima u LSV i sa istim zaduženje u LUG Zrenjanina Miroslav Golić.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here