ЛОВАЧКО ПОБРАТИМСТВО ПЛУЖИНА И КРАГУЈЕВЦА

1222

Свечаност у ПлужинамаДугогодишње пријатељство ловаца Крагујевца и Плужина, 4. августа, на Дан ове црногорске општине, оверено је трајним побратимством, потписивањем Повеље о братимљењу. Овај документ потписали су председници Спортско ловног и риболовног друштва „Бајо Пивљанин“ – Влатко Јоковић и председник Ловачког удружења „Шумадија“ из Крагујевца – Милосав Зимоњић.

Потписаном Повељом о братимљењу, ова два удружења трајно су се обавезали да ће развијати и чувати пријатељство ловаца али и становника градова Плужина и Крагујевца, и региона Пливе и Шумадије, на темељима заједништва народа Црне Горе и Србије, посебно на развоју лова и ловства, заштите природе и дивљачи, као и укупног биодиверзитета.

Овој свечаности поред стотинак ловаца и грађана Плужина, присуствовали су председник Ловачког савеза Црне Горе – Никола Марковић, председник општине Плужине – Мијушко Бајагић и секретар Ловачког савеза Централне Србије – Драган Губеринић.

Поздрављајући присутне госте, Горан Радовановић, председник Скупштине ЛУ „Шумадија“, је истакао, да је братимљење са ловцима Плужина још једна коцка у богатом мозаику побратимстава Шумадинаца, јер су ловци Крагујевца већ побратими са ловцима Фоче, Сенете, Сјенице, Решица и Параћина.

Поводом потписивања Повеље о братимљењу, у Плужинама, Света Маџаревић, председник Удружења српско-румунског пријатељства „Ризница“, отворио је Трећу међународну сликарску колонију „Пива 2016“,  уз учешће десет сликара из Србије, Румуније, Републике Српске и Црне Горе, на тему природе и одрживог развоја.

С.М.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here