Топола: ЛОВОЧУВАРИ ПРЕДУХИТРИЛИ ЛОВОКРАДИЦУ

2915

lovočuvar 1Прилоком редовне контроле ловишта „Каменица“, корисника Ловачког удружења „Карађорђе“ из Тополе од стране овлашћених службених лица за чување ловишта, ловочувара Николић Саше и Марковић Младена спречен је покушај незаконите радње ловокрађе односно одстрела дивљачи.

Акцијом на терену дана 08.08.2016. године, око 20,35 часова у потезу КО. Гуришевци, Општина Топола, место звано „Величковци“, затечен је С.С. из Гуришеваца наоружан са ловачком пушком, која је у моменту контроле била напуњена са два ловачка патрона. Увиодом у расположиву документацију коју поседује Корисник ловишта, затечено лице није члан Ловачког удружења „Карађорђе“ из Тополе, непоседује уредно издату важећу ловну карту за ловну годину 2016/17, нити поседује било какву дозволу за лов издату од стране корисника ловишта „Каменица“.

У сарадњи са Полицијском станицом у Тополи, радници ПС Топола изашли су по пријави одмах на терен и од затеченога лица у ловишту одузели предмете која су намењена за вршење незаконите радње, ловачку пушку и патреоне.

Ловачко удружење је предузело све законске мере предвиђене Законом о ловству и дивљачи и Кривичнога законика Србије, односно поднет је захтев за покретање кривичне пријаве код Полицијске станице у Тополи.

Сада је све на Држави и Судском правосуђу да донесу праве законске казнене мере, првествено због заштите дивљачи, јер је дивљач национални ресурс.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here