Kinologija na veterini u Novom Sadu

2034

Druga generacija Departmana za veterinarsku medicinu Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, po novom akreditovanom programu, u drugoj godini u letnjem semestru kao izborni predmet bira i sluša predmet Kinologija. Prošle godine, prva generacija, je izabralo 42 studenata, ili preko 95%, a ove godine su svih 54 studenata druge godine izabrali Kinologiju.

U sklopu nastave od dva časa i vežbi od dva časa, kao aktivnost, odnosno terenska praksa su i posete izložbama pasa. Planom i programom kinoloških manifestacija Kinološkog saveza Srbije prolećne izložbe počinju sa CACIB-om Beograd u proleće, te je tako i zakazana prva ovakva manifestacija za 05. mart 2017. Planom je predviđena poseta ovoj manifestaciji. Prevoz za sve studente je obezbedio fakultet, a ulaznice je obezbedio predmetni nastavnik, prof.dr Zoran Ristić, uz pomoć generalnog sekretara Kinološkog saveza Srbije dr Mahmuda Al Dagistanija.

Tako su studenti, njih 49, posetili 60 jubilarnu CACIB Beograd – Međunarodnu izložbu pasa svih rasa 05. marta  2017. godine. Na izložbi su mogli da vide sve rase pasa iz svih 10 FCI grupa, sa preko 1.200 pasa iz 15-tak zemalja Evrope. Takođe su videli kako sude naše i međunarodne sudije, i na kraju izložbe proglašenje pobednika.

Po značaju ova manifestacija spada u najcenjenije naše kinološke priredbe, ali i šire u regioni, pa može se reći i u Evropi.

Studenti su se u kasnim popodnevnim satima vratili zadovoljni u Novi Sad.

Ana Tikvicki, student II godine,

Departmana za veterinarsku medicinu

Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here