Bijeljina: SPREMNO DOČEKALI ZIMU

1487

16111493_1867295510150530_1070321771_nLovačko udruženje „Semberija“ iz Bijeljine već godinama domaćinski gazduje lovištem koje im je dodjeljeno. U svih 17 lovačkih sekcija su brojna hranilišta, solila i drugi lovno tehnički objekti spremno su dočekali teške zimske uslove. Stručna služba je u toku lovne sezone pratila dijelove lovišta koja je divljač izabrala za zimovnike. Uglavnom to su već poznata zakorovljena mjesta gdje su izgrađena hranilišta ali zavisno od situacije grade se i nova.

U decembru mjesecu iznešeno je više od 1 tone kamene soli u solila a u skladištu je dovoljno soli i za kasniju dopunu istih. Iznošenje zrnaste hrane je organizovano da lovci hranu sami nose iz svojih ambara a jedan dio hrane divljači svakodnevno iznosi i profesionalni lovočuvar.

Semberci su od prošle godine odahnuli i od nomada koji su godinama sa brojnim stadima zimovali u Semberiji. I na kraju stručna služba i svi lovci budno prate nastavak zime i zaštititiće divljač i lovište te povećati aktivnosti oko uklanjanja predatora.

Miladin Božić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here