Niš: Privremena zabrana lova na krupnu divljač

1501
logo-lu-nis_t2U skladu sa Instrukcijom korisnicima lovišta o sprovođenju mera za zaštitu divljači ugroženih nepovoljnim vremenskim prilikama na teritoriji Republike Srbije  i po preporuci Lovačkog saveza Srbije, Upravni odbor Lovačkog udruženja „Niš“ zajedno sa stručnom i lovočuvarskom službom udruženja doneo je odluku o PRIVREMENOJ ZABRANI LOVA NA KRUPNU DIVLJAČ U LOVIŠTU „NIŠAVA“ NIŠ za lovne dane 14. – 15.01.2017.godine, kao meru zaštite divljači.
 U vezi nastale situacije izazvane izuzetno nepovoljnim vremenskim prilikama na teritorije Republike Srbije, a pogotovo na jugu i jugo-istoku zemlje, na osnovu utvrđene situacije na terenu i uz konsultaciju sa nadležnim lovnim inspektorom i susednim korisnicima lovišta, Lovačko udruženje „Niš“ je sprovelo meru privremene zabrane lova na krupnu divljač.
 Navedena mera nalaže da se u slučaju da je lovostajem zaštićena divljač ugrožena snežnim nanosima, poledicom ili drugim elementarnim nepogodama (višednevna temperatura ispod 0ºC, snežne padavine jakog intenziteta, visok snežni pokrivač, ledena pokorica, ledena kiša, smanjena vidljivost usled magle, jak/olujni vetar, stalno povećanje snežnih nanosa i sl.) kao mera zaštite divljači zabrani ili ograniči lovne aktivnosti (privremeno zabrani ili, gde je moguće odnosno u delu lovišta gde vremenske prilike to dozvoljavaju dozvoli ali ograniči lov tj. organizuje lov sa posebnom pažnjom na bezbednost u lovu.
 Lovačko udruženje „Niš“ apeluje na sve svoje članove, lovce i ljubitelje prirode i životinja – POMOZIMO DIVLJAČI! Potrebno je pojačati kontrolu opšteg stanja divljači i njenih staništa, obezbediti zimsku prihranu i preduzeti sve mere za zaštitu divljači ugrožene nepovoljnim vremenskim prilikama.
Nikola Vojinović

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here