Beograd: MINISTAR STEFANOVIĆ DONEO IZMENE PRAVILNIKA O POLAGANJU ISPITA ZA RUKOVANJE VATRENIM ORUŽJEM

5268

dsc_0054Primajući priznanje za Ministarstvo unutrašnjih poslova na svečanoj akademiji kojom je obeleženo 120 godina od osnivanja Lovačkog saveza Srbije direktor policije Vladimir Rebić najavio je da je Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović doneo odgovarajuće izmene Pravilnika o polaganju ispita za rukovanje vatrenim oružjem.

Rebić  je najavio da lovci koji trenutno imaju oružne listove neće morati da polažu ispit o rukovanju vatrenim oružjem. Takođe je kod ovog ispita izbačeno pucanje u ležećem stavu što će značajno pojeftiniti cenu ispita. Kao treću novinu najavio je olakšice za prelazak granice stranim državljanima a koji dolaze u Srbiju da love kao turisti.

Ranije je izmenjen Pravilnik o obaveznom zdravstvenom pregledu koji je značajno pojednostavljen.

J.T.

5 KOMENTARA

  1. To je uredu.Ja bi upitao ministra zašto lovci kojiposeduju ooružje da bi izvršili novu nabavku idu ponovo na proveru a već je prethodno vršena provera. Ako je u pitanju taksa naplatite je ali mi dajte dozvolu u razumnom roku a ne da čekam po nekad i godinu dana

    • Potpuno nekorektno prema ljudima koji su sluzili vojni rok. Svi su prosli obuku u rukovanju vatrenim oruzjem i imaju u vojnoj knjizici upisano STRELAC. Nerazumem zasto ponizavaju casne ljude, to drzava mora da prihvati.

      • ma boli njih dupe za casne ljude i postene lovce, oni su tu da se nagrebu sto vise para i nas zajebavaju.. doci ce vreme kada ce masovno podizati poreze i pisati propise da narod vise nece moci ni vazdusnu pusku da istrpi u kuci od svih tih zajebancija i troskova.. zivi bili pa videli 🙁

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here