Lazarevo: OBELEŽEN JUBILEJ, 70 GODINA OD OSNIVANJA LOVAČKOG DRUŠTVA

1970

dsc_0098U prepunoj Sali Doma kulture u Lazarevu u subotu 22 oktobra 2016 godine svečano je obeležen veliki jubilej, 70 godina od osnivanja Lovačkog društva „Lazarevo“ u Lazarevu..Lazarevo se inače nalazi u opštini Zrenjanin od koga je udaljen 13 kilometara, na putu koji ovaj grad povezuje sa Vršcem. Lovačko društvo gazduje sa 5000 hektara lovišta i u sastavu je Lovačkog udruženja grada Zrenjanina.

dsc_0129Uz prisustvo velikog broja zvanica, gradonačelnika grada Zrenjanina Čedomira Janjića, predsednika Lovačkog saveza Vojvodine prof.dr Aleksandra Milovančeva, ing Aleksandra Ćeranića iz Lovačkog saveza Srbije, predsednika Lovačkog udruženja grada Zrenjnaina Milana Pažina, delegacija pobratimljenih Lovačkih udruženja „Glasinac“ iz Sokolca,  „Panos“ iz Višegrada u Republici Srpskooj i lovačke sekcije  Venčac Lovačkog udruženja „Bukulja“ iz Aranđelvca kao i velikog broja predstavnika okolnih lovačkih udruženja goste je pozdravio predsednik Lovačkog društva Novak  Andrić. Andrić je u svom pozdravnom govoru naglasio značaj osnivanja lovačkog društva i  posebno istakao da je to danas jedno moderno udruženje koje brine o divljači i zaštiti prirode.

Svečanost su otvorili članovi KUD iz Lazareva koji su otpevali himnu Srbije „Bože pravde“ a potom izveli splet pesama i igara iz Vojvodine. Zatim je usledilo prikazivanje dokumentarnog filma o istorijatu i radu lovačkog društva.

Skup su pozdravili i lovcima čestitali veliki jubilej gradonačelnik Janjić, predsednik LSV dr Milovančev  i predsednik Lovačkog udruženja grada Zrenjanina Pažin.

dsc_0132Kao što je to uobičajeno za ovakve prilike Lovačko društvo „Lazarevo“ Lazarevo uručilo je zahvalnice sponzorima i organizacijama koje pomažu rad  vrednih lazarevačkih lovaca. Zahvalnice je uručio predsednik Lovačkog društva Novak Andrić.

 

dsc_0148Zlatne, srebrne i bronzane značke zaslužnim članovima uručio je predsednik Lovačkog udruženja grada Zrenjanina Milan Pažin.

 

 

 

dsc_0155dsc_0163

 

 

 

 

 

Zlatno, srebrno i  bronzano ordenje najboljima u ime Lovačkog saveza Srbije uručio je  ing Aleksandar Ćeranić a odličja Lovačkog saveza Vojvodine prof.dr Aleksandar Milovančev.

dsc_0168I ime Lovačkog saveza Vojvodine predsednik dr Milovančev lovcima Sokolca, Višegrada i Venčana uručio je Plakete za lovačke zasluge Lovačkog saveza Vojvodine.

 

 

dsc_0191Predstavnici pobratimskih lovačkih udruženja iz Višegrada, Sokolca i Venčana su potom lovcima Lazareva uručili prigodne poklone.

Svećanost proslave jubileja, 70 godina organizovanog lovstva u Lazarevu završena je lovačkom zabavom.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here