Banatski Karlovac: Lovci obeležili Petrovdan

1487

DSC_0021Banatski Karlovac je selo u južnom Banatu u Vojvodini u Srbiji. Pripada opštini Alibunar. Zanimljivo je da je Banatski Karlovac veće mesto od Alibunara, ali da ipak nije opštinsko središte. Prema popisu iz 2002. bilo je 5820 stanovnika (prema popisu iz 1991. bilo je 6286 stanovnika).Veći deo katastarskog područja Banatskog Karlovca pripada prirodnom rezervatu Deliblatska Peščara. Vikend naselje Devojački Bunar pripada Banatskom Karlovcu.

Već od davno ovo južnobanatsko selo obeležava Petrovdan kao svoju seosku slavu a poslednjih petnaestak godina i lovci Lovačkog društva „Jelen“ na svoj način daju doprinos ovoj svetkovini. Naime, za taj preznik lovci organizuju takmičenje u lovnom streljaštvu kao i takmičenje u spremanju lovačkog paprikaša. Tako je bilo i ove, 2016 godine. U Lovačkom domu ili kako ga lovci popularno nazivaju „Stara fazanerija“ okupilo se više od 200 što lovaca i takmičara što gostiju. Kuvalo se i pucalo, ili slavilo kako bi to naš narod rekao. U takmičenju za najboljeg kuvara učestvovalo je 32 ekipe iz cele Srbije, od Pančeva i Beograda pa tako redom. U pucanju glinenih golubova učestvovalo je 15 ekipa. Ove godine, kako nam rekoše ovako veliku organizaciju pomogla je Mesna zajednica Banatski Karlovac i kako nam Predrag Gavrilović, predsednik lovačkog društva reče duguju im ogromnu zahvalnost.

U kuvanju lovačkog paprikaša najbolja je bila ekipa Lovačkog društva Alibunar a u gađanju glinenih golubova najbolja je bila ekipa Lovačkog društva „Fazan“ iz Seleuša.

J.T.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here