Alibunar: Održana redovna godišnja Skupština u Vladimirovcu

1231

Članovi Skupštine Lovačkog udruženja Srndać AlibunarLovačko udruženje „Srndać“ Alibunar održalo je u nedelju, 3.7.2016 godine svoju redovnu godišnju Skupštinu gde su analizirani  rezultati u gazdovanju i kao i finansijski parametri ostvareni u prethodnom periodu. Donet i plan rada za 2016 godinu kao i plan finasijskog poslovanja. Usvojen je i izveštaj Nadzornog odbora prema kome nije bilo nepravilnosti u radu.

Diskusiju koja je potom usledila a i potrajala obeleižili su odnosi na relaciji Lovačko društvo „Jelen“ Banatski Karlovac i Lovačko udruženje „ Srndać“ Alibunar. Da podsetimo, zbog loših međuljudskih odnosa, prema tvrdnjama u Lovačkom udruženju, uprava LU „Srndać“ Alibunar prestala je sa izdavanjem dozvola za lov u lovištu koje se nalazi u Banatskom Karlovcu.  Najoštriji u svojim diskusijama bili su Nenad Petrović  i predsednik Lovačkog društva „Jelen“ Predrag Gavrilović. Oni su optužili rukovodstvo udruženja da su sve odluke o neizdavanju dozvola za lov lovcima u Banatskom Karlovcu  donete a da pri tome nisu poštovane odluke Zbora lovaca LD „Jelen“.  Pri tome su negirali da su u Banatskom Karlovcu narušeni međuljudski odnosi.

Odgovarajući na optužbe Slobodan, Jovanović, predsednik Lovačkog udruženja „ Srndać“ Alibunar“ rekao je da su njemu svi lovci jednaki i da je njegova obaveza da svima ravnopravno obezbedi pravo i mogućnost na lov. U tom kontekstu i svi lovci u Banatskom Karlovcu imaju  jednako pravo na lov.On je ustvrdio takođe da su  lovci iz Banatskog Karlovca vršili prijave inspekcijkim organima, kao i da je upoznat da je u u Banatskom Karlovcu bilo ideja o izdvajanju iz Lovačkog udruženja.

Ova diskusija potrajala je skoro dva sata  a na kraju je Skupština donela odluku da Zbor lovaca Lovačkog društva „Jelen“ u Banatskom Karlovcu donese odluku koja će odraziti želju svih lovaca u tom mestu a koju treba da potvrde organi udruženja.

Skupština je na kraju donela odluku da svi lovci u udruženju budu pretplaćeni na Lovačke novosti u izdanju naše redakcije.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here