Inđija: Održana prva gulašijada

1355

Pobednici gulašijade u IndjijiU organizaciji Lovačkog udruženja „Fazan“ Inđija u nedelju, 10.7.2016 godine na prostoru ispred lovačkog doma u Inđiji održana je prva gulašijada koju je organizator zamislio kao veliko takmičenje u spremanju ovog lovačkog jela. Gulašijada je bila predviđena za prethodni vikend ali je otkazana zbog Dana žalosti u Vojvodini a koji je donet zbog poznatih dešavanja u Žitištu. Ovo je uslovilo da je broj prijavljenih ekipa bio nešto manji nego što je organizator očekivao ali bez obzira bilo je veselo, takmičasrki napeto pa i svečano.

Na takmičenju je učestvovalo 17 ekipa a kuvao se lovački gulaš i lovački parikaš sa mesom koje su doneli sami takmičari po svom izboru. Ekipe su bile iz mesta domaćina, Aranđelovca, Stare Pazove, Šida, Sonte a bila je i jedna ekipa iz Rumunije.

Komisija u sastavu, prof.dr Miloš Beuković, Dejan Milkov i Jeremija Trifunović ocenila je sve skuvane specijalitete i proglasila pobednike. Najbolji paprikaš skuvala je ekipa iz Berkasova, drugo mesto pripalo je ekipi iz Belegiša a treće ekipi iz Sonte. Pehare pobednicima uručio je Danilo Petrović, sekretar udruženja.

Domaćini, za prvu gulašijadu, mogu biti zadovoljni jer je pored učesnika u takmičanju bilo puno gostiju i publike.

J.T.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here