Aranđelovac: Svečano obeležen veliki jubilej, 120 godina organizovanog lovstva

1100

Krajem novembra, 24.11. 2018 godine, održana je svečana akademija pod nazivom Lov u Arandjelovcu – riznici lovstva Srbije (1898- 2018). Gosti su bili predstavnici lovačkih Saveza Srbije, centralne Srbije i udruženja pobratima Lovačkog udruženja Bukulja Krnješevci, Sopot, Han Pijesak, Lazarevo, Višnjićevo,  koje je dodelilo plakete povelje i zahvalnice zaslužnima.

Svečana akademija organizovana je povodom 120 godina postojanja i rada Lovačkog udruženja Bukulja u Arandjelovcu. Pozdravljajući goste predsednik udruženja Milovan Gavrilović govorio je o dugom i uspešnom putu udruženja.

U ime lokalne samouprave govorio je Milosav Milojević, narodni poslanik koji je i predsednik skupštine Lovačkog udruženja.

Značajan jubilej lovcima u opštini Arandjelovac  čestitao je i Bojan Radovanović, zamenik predsednika Lovačkog Saveza Srbije

Ljubiteljima lova i prirode govorio je i Tomica Radosavljević, predsednik Lovačkog Saveza Centralne Srbije.

Nakon višegodišnje pauze obnovljeno je druženje sa lovcima iz udruženja pobratima iz Han Pijeska

Povodom ovog velikog jubileja objavljena je Monografija lovačkog udruženja Bukulja autora Svete Madžarevića.

Na ovoj svečanosti zaslužnima su dodeljene plakete, povelje zahvalnosti i zahvalnice, posle čega su lovci nastavili druženje u svom restoranu “Lovački uranak” uz neizbežne lovačke priče, tradicionalnu hranu i piće ovog kraja Šumadije, a sve to začinjeno narodnom muzikom i pesmom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here