Министар Триван разговарао са представницима Ловачког савеза Србије

1067

Отварање сарадње са свим деловима друштва који могу допринети заштити животне средине и природе и заштити биодиверзитета Србије један је од приоритета Министарства заштите животне средине, рекао је данас министар заштите животне средине Горан Триван у разговору са председником Ловачког савеза Србије – ЛСС Братиславом Ћирковићем.

На састанку на којем је разговарано о питањима заједничке сарадње, указано је на могућ допринос ове организације заштити природе, нарочито по питању поштовања закона у очувању биодиверзитета, и спречавања илегалног убијања животињских врста. „Ловачки савез Србије мора бити значајна карика у заштити животне средине и природе, која ће нам помоћи у одржавању реда у природи“, нагласио је министар.

Председник ЛСС је изразио уверење да ће ова организација у свом будућем деловању бити посвећена заштити природе, и покретати и укључивати се у заједничке акције на очувању природе и њених драгоцених ресурса. У наредном периоду биће прецизирани могући облици заједничке сарадње на заштити природе и јачању свести о потреби и начинима њеног очувања, закључено је.

С обзиром да је један од фактора угрожавања не само дивљачи, већ и других дивљих животињских врста прекомерна употреба пестицида или употреба забрањених пестицида на пољопривредним површинама, са састанка упућен је апел пољопривредницима да поштују закон и не бацају забрањена хемијска средства, како не би дошло до убијања птица, тровања и убијања животиња, али и угрожавања живота и здравља људи.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here