Zrenjanin: VELIKA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA PREDRAGA KOSTINA I DANILA ĐEKOVIĆA

1592

izlozba-fotografija-zrenjaninU Zrenjaninu, u salonu Narodnog muzeja 15 decembra ove godine otvara se velika izložba fotografija pod nazivom „Naša priča o prirodi“. Svečano otvaranje izložbe predviđeno je za 19 sati.

Autori izložbe fotografija „Naša priča o prirodi“ Predrag Kostin i Danilo Đeković motive za svoja fotografisanja nalaze širom Srbije a najviše na teritorijama: JP „Vojvodinašume“, SRP „Gornje Podunavlje“, Deliblatska Peščara, SRP „Carska Bara“, Rusanda, Slano Kopovo, NP Tara, Specijalni rezervat prirode „Uvac“ kao i u SRP „Ritovi“ donjeg Potisja. Glavni akteri na njihovim snimcima su divlje životinje koje žive na tim područjima. Osnivači su nevladine organizacije „Crna Roda“ koja se bavi zaštitom i proučavanjem divljih životinja. Do sada su svoje fotografije izlagali na više izložbi što samostalnih što grupnih a sva literatura koja se bavi zaštitom i promocijom biljnog i životinjskog sveta Srbije ne može se zamisliti bez njihovih fotografija. Budući da svakodnevno borave u oblastima od značaja za ptice u okolini Zrenjanina, u mogućnosti su da isprate i svaku migraciju kao i da prate populacije ptica stanarica. Dok Danilo uža interesovanja vezuje za šljukarice, ptice grabljivice (orlove belorepane) i crne rode Predrag za svoje motive uzima sisare i to srndaće, jelene,divokoze, šakale, vidre kao i zmije otrovnice koje žive na teritoriji Srbije. Takođe autori sarađuju sa mnogim institucijama i društvima koji se bave zaštitom i proučavanjem ptica pa ih tako prate i beleže najzanimljivije kadrove sa tih naučno istraživačkih ekspedicija.

Izložba fotografija „Naša priča o prirodi“ je pokušaj autora da širem auditorijumu približe prirodne lepote Srbije na jedan nesvakidašnji način kroz fotografije životinja u njihovom prirodnom ambijentu koji je teško dostupan običnim ljudima.

J.T.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here