Zrenjanin: Veličanstveno, 120 podmladkara i budućih lovaca primilo članske karte

1623

Zrenjanin, podmladak lovačkiVeličanstvena scena u Zrenjaninu, Udruženje lovaca grada Zrenjanina uručilo je 120 članskih karata članovima lovačkog podmladka. U okviru turističke manifestacije „Dani piva u Zrenjaninu“ ispred lovačkog doma Lovačkog društva „Fazan“ Zrenjanin predsednik Komisije za rad sa mladima Miroslav Golić predao je članske karte uz poklon majicu sa znakom udruženja, lovački kačket i Lovačke novosti kao poklon naše redakcije. Ovom svečanom činu prisustvovala je  Milena Romaneli, predsednica Komisije za lovački podmladak UO LSV.

Lovački podmladak u ZrenjaninuPrilikom odvijanja ove svečanosti zabeležili smo zaista veliku radost kako dece, budućih lovaca, tako i roditelja i  i neretko deka i baka koji su doveli svoje unuke koji će naslediti njihovu ljubav prema prirodi i lovu. Interesantno bilo je tu i dece koja ne potiču iz lovačkih a prilikom dedele članskih karata videli smo i nekoliko devojčica koje će poneti laskavu titulu dame lovkinje.

Prema rečima Milene Romaneli ovo nije kraj prijema u lovački podmladak, ovih dana se očekuje još veći broj obzirom da nisu stigli svi potrebni dokumenti za pojedine buduće lovce. Naime da bi neko dete postalo član lovačkog podmladka za takvu njegovu odluku moraju dati pismenu saglasnost oba roditelja.

I još jedan kuriozite za kraj ove vesti, članovi lovačkog podmladka kada postanu punoletni postaju redovni članovi lovačke organizacije bez plaćanja takozvane „upisnine“. Tek ovaj svečani čin pokazao je da zrenjanisnsko i kao i lovstvo Vojvodine i Srbije ima  budućnost.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here