Zrenjanin: Na gulašijadi pobedila ekipa iz Novog Itebeja

1436

Rajko OstojićNa jedanaestoj po redu lovačkoj manifestaciji „Lovačka gulašijada“ a koja se održava u okviru turističke smotre „Dani piva“ u  Zrenjaninu  u kuvanju lovačkog gulaša pobedila je ekipa „Zima“ iz Novog Itebeja. Bračni par, Zima Eržebet i I štvan Zima po mišljnju tročlanog žirija skuvali su najbolji lovački gulaš. Takmičenje se odvijalo u predivnom ambijentu lovačkog doma Lovačkog društva „Fazan“ Zrenjanin koje inače zvanični organizator ove manifestacije.

Otvarajući ovu smotru lovačkog kulinarstva Rajko Ostojić, predsednik Lovačkog društva „Fazan“ iz Zrenjanina koje je u sastavu Udruženja lovaca grada Zrenjanina rekao je da će u takmičenju učestvovati 32 ekipe.

  • Posebno smo ponosni što danas imamo i dve ekipe iz inostranstva, iz Švedske i jednu ekipu iz Nemačke pa slobodno možemo reći da je naša tradicionalna „Gulašijada“ postala međunarodna, rekao je između ostalog predsednik Ostojić.

On je potom sitakao da je ovu manifestaciju pomaogao veliki broj sponzora a da posebnu zahvalonst duguje lokalnoj  samoupravi koja je ove godine po prvi put pomogla zrenjaninske lovce u organizaciji ovakve manifestacije.

Ekipa iz ŠvedskeInače ovde smo zabeležili osim ekipa iz lovačkih društava koja su članice Udruženja lovaca grada Zrenjanina i ekipe iz Obrenovca, Grocke, Kuštilja, Torde, Neuzine kao i već pomenute ekipe iz inostranstva.

Članovi švedske ekipe nisu propustili priliku da nam kažu kako je Švedska zemlja bogata divljači i da se tamo izuzetno mnogo poklanja pažnje očuvanju fondova divljih životinja.

 

 

Bračni par Zima, pobednici gulašijadeTročlani žiri ocenio je sve skuvane gulaše a potom je usledilo svečano proglašenje pobednika i dodela pehara. Treće mesto osvojila je ekipa „Karaš“ iz Kuštilja, drugo mesto „Jarebica“ iz Mihajlova a pobednici su ekupa „Zima“ iz Novog Itebeja. Pobednicima je pehare uručio Milan Pažin, predsednik Udruženja lovaca grada Zrenjanina.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here