ZA SADA NAJJAČI SRNDAĆ ODSTRELJEN U BEČEJU

3340

roe_deer_by_jmrocek-d3fbkj8Za sada najjači srndać odstreljen u tek započetoj lovnoj sezoni trofejnog odstrela srndaća pucan je u lovištu kojim gazduje Lovačko udruženje „Bečej“ u Bečeju. Ocenjen je sa 147,37 i 603gr  neto težine.

Prema prvim izveštajima koji su pristigli u našu redakciju u Čoki borave lovci-turisti iz Nemačke i Austrije Za prva dva dana odstreljeno je 18 srndaća od koji je osam u medalji. U Novom Kneževcu  love gosti iz Hrvatske i za dva dana odstreljeno je devet srndaća, prema proceni jedan je u zlatnoj i tri srndaća u srebrnoj medalji.

U Senti su gosti iz Austrije, Nemačke i Mađarske, za dva dana odstreljeno je 19 srndaća od čega je polovina u medalji. U  lovištu Lovačkog udruženja “Kanjiža” love gosti iz Hrvatske i Austrije. Za prva dva dana odstreljeno je 24 srndaća od čega je šest u medalji. U Kikindi love lovci iz Austrije i Nemačke i do sada je odstreljeno 24 srndaća od čega prema procenama ima pet grla u medalji. U Novoj Crnji borave gosti iz Nemačke, odstreljeno je u prva dana 18 grla. Lepi i neobični trofeji malih težina krase ovu sezonu ali sa relativno malim brojem poena tako da se procenjuje da je svega nekoliko trofeja u bronzanoj medalji.

U lovištu Lovačkog udruženje “Subotička peščara” Subotica love turisti iz Danske, Austrije, Nemačke i Italije.  Prvi rezultat govori, odstreljeno je 36 srndaća od čega procene govore da su tri srndaća sa zlatnom, četiri sa srebrnom i pet sa bronzanom medaljom. U Bečeju love strani gosti iz Nemačke i Austrije,  u prva dva dana odstreljeno je 14 srndaća od čega je jedan u zlatnoj medalji sa 147,37 i 603gr  neto težine. U Boki su lovili američki lovci-turisti, u dva dana lova odstreljeno je sedam srndaća od čega je jedan u zlatnoj medalji .

J.T.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here